Kako uštedjeti vodu u wc-u?

Novi Geberit sustav za ispiranje donosi dvostruke uštede
  • Foto: Geberit

Geberit

Dok standardni vodokotlić troši i do 9 litara vode samo jednim puštanjem, Geberit već sada može ponuditi sustav koji će postaviti novi standard potrošnje od svega tek 3-4 litre prilikom jednog ispiranja. Kako točno ostvariti više od 50% uštede vode saznajte u nastavku.

Devet litara na pritisak gumba
 

Otprilike jedna trećina količine vode koja se svaki dan potroši u kućanstvu odlazi pri ispiranju WC školjke. Uostalom, svakim pojedinačnim ispiranjem u kanalizaciju istječe u prosjeku šest do devet litara vode. Stoga je vrijedno pozabaviti se ovim problemom. Geberit je desetljećima razvijao sustave ispiranja koji su posebno učinkoviti, a istovremeno štede resurse.

Rolf Kuster, voditelj proizvodne linije Geberit

„Pomaknuli smo izlaz vode na bočnoj strani keramičke školjke, kako bismo postigli tanji dizajn. Ova optimizacija također poboljšava ispiranje cijele školjke. Plastična vodilica za ispiranje pritom osigurava posebno preciznu distribuciju vode, što se ne može postići na keramičkim vodilicama za ispiranje zbog njihovih proizvodnih tolerancija. Dodatni vodeći rub također usmjerava vodu u središnji odvod. Kao rezultat toga, toaletni papir se ispire čak i s vrlo malim količinama ispiranja.”-objasnio je Geberitov direktor proizvodne linije ispiranja Rolf Kuster

Sigma 70 za štedljivo ispiranje
Geberit Sigma 70 tipka za ispiranje

Učinkovitost vode

Geberit WC sustav postiže svoje optimalne performanse ispiranja kombiniranjem keramike s novim ventilom za ispiranje tipa 212. Modificirani ventil za ispiranje daje značajan doprinos uštedama pri korištenju pitke vode. 

Ventil za učinkovito ispiranje Geberit 212

U kombinaciji s odgovarajućim keramičkim uređajem kao što je Acanto WC, Geberit WC sustav osigurava optimalno ispiranje s minimalnim količinama vode za ispiranje od četiri litre za puni volumen i od 2,6 litara za djelomični volumen. Osim toga, u zdjelu ventila za ispiranje tipa 212 ugrađen je peterostupanjski prigušnik, koji se može koristiti za podešavanje protoka vode.

Sustav funkcionira tako što proces ubrzava unutarnja geometrija keramičke školjke. Voda se sada precizno i ​​snažno usmjerava iz vodokotlića u keramički aparat i pretvara u optimalno ispiranje bez ograničenja ili prigušenja.

Geberit štedljivi sistem
Sistem sa Geberit Sigma 70 tipkom za ispiranje

Dovoljan jedan pritisak


Optimalno ispiranje WC školjke u središtu je Geberit WC sustava. Uostalom, što vrijedi ako se za ispiranje koristi samo mala količina vode, ali se ne ispere sve u kanalizaciju? U realnosti se događa to da drugi put pritisnemo tipku i trošimo još više vode.

Geberit se stoga fokusirao na razvoj proizvoda koji uistinu temeljito ispiru WC školjku sa samo jednim ispiranjem i što manje vode. Da bi se to postiglo, potrebno je optimizirati cjelokupni protok vode iz vodokotlića kroz WC školjku do odvoda.

Kombinacija Geberit wc sistema za značajne uštede

Za temeljito i učinkovito ispiranje ključno je da tehnologija ispiranja i WC školjka budu međusobno savršeno usklađene. Još jedan važan čimbenik je unutarnja geometrija keramičke školjke, u kojoj voda otječe velikom brzinom. Baš taj sistem predstavlja najveći dio potencijala WC školjke za uštedu vode.

WC školjka Geberit za brzo ispiranje

Izdržljivost, dostupnost rezervnih dijelova, brza ugradnja i jednostavno čišćenje glavni su aduti u korištenju upravo ovog sistema.

„Iznad svega, ciljevi Geberit razvojnog tima bili su postići što je moguće temeljitije ispiranje cijele posude, optimalnu izvedbu ispiranja pri minimalnim količinama vode i tanak dizajn uređaja.”

Osamdeset posto manje vode


S WC sustavom mogu se uštedjeti velike količine vode tijekom godina. Izračun pokazuje da su količine vode za ispiranje pale za 80% od 1952. zahvaljujući Geberit inovacijama kao što su dvokoličinsko ispiranje i tipka sa start/ stop aktiviranje. Tada je jedna osoba trošila oko 70 litara vode dnevno. Danas je moguće temeljito isprati WC školjku sa samo 14 litara dnevno.


Želite li u vaše poslovne objekte ili pak one turističke namjene ostvariti uštede vode, obratite se stručnjacima iz Geberita kako biste pronašli idealnu kombinaciju i za vaš wc.

 


Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Kako uštedjeti vodu u wc-u?

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.