Bjelin
Bjelin je dio grupe Pervanovo Invest AB te razvija i proizvodi širok raspon proizvoda, kako tradicionalne drvene podove, tako i inovativne podove od novih materijala. Razvoj se provodi u suradnji s partnerskom tvrtkom Välinge Innovation AB, najpoznatijom kao izumiteljima klik podova.

Proizvodnja se odvija u našim modernim tvornicama u Švedskoj i sjevernoj Hrvatskoj, gdje imamo pristup visokokvalitetnom FSC-certificiranom drvetu i vrlo iskusnim zaposlenicima koji su generacijama radili na usavršavanju poznatog slavonskog hrasta za proizvodnju bačvi, a danas za podove.

Pervanovo Grupa, koja trenutno zapošljava malo više od 2.000 ljudi, s proizvodnim pogonima u Vikenu (Švedska) i Bjelovaru, Ogulinu, Otoku i Vinkovcima (sjeverna Hrvatska), u sljedećih nekoliko godina proširit će svoje kapacitete proizvodnje kako bi zadovoljila potražnju, uglavnom za učvršćenim drvenim podovima u širim dimenzijama te parket uzorka riblje kosti za plivajuće postavljanje.

Osnivači Bjelina i Välingea izumili su prvi klik pod 1993. godine i razvili prvi laminatni pod na svijetu 1977. tijekom svog zaposlenja u Perstorpu.
 
Prikaži više detalja >

 

 

Bjelin