ACO Građevinski elementi d.o.o.
ACO Grupa jedan je od lidera na svjetskom tržištu po proizvodnji sustava za površinsku odvodnju. Klimatske promjene dovode nas oči u oči sa brojnim izazovima kako bi ponudili kvalitetna i inovativna rješenja kao odgovor na novo nametnute ekološke uvjete okoline. Svojim integriranim pristupom, ACO se zalaže za profesionalnu odvodnju, ekonomično pročišćavanje, te kontrolirano otpuštanje i ponovno korištenje vode.

ACO Grupa

- 1946. kompaniju osniva Josef-Severin Ahlmann
- 5200 zaposlenika u više od 47 zemalja (Europa, Amerika, Australija, Azija, Afrika)
- 37 proizvodnih pogona u 18 zemalja
- Prodaja u 2021: 1 mlrd. €

Proizvodimo odvodne sustave preradom polimerbetona, nehrđajućeg čelika, plastike, lijevanog željeza i armiranog betona. Budući da proizvode stvaramo unutar ekološki prihvatljivih procesa, te ih potom kreativno iskoristimo, ACO proizvodi zadovoljavaju up-to-date zahtjeve za tehničke inovacije, ekonomične primjene i održive gradnje.

Početkom 80-tih godina Hans-Julius Ahlmann nastavlja posao svog ujaka te pokreće rast, diverzifikaciju i internacionalizaciju tvrtke ACO. Kao vodeći partner 2012. mu se pridružuje i njegov sin Iver koji zajedno predstavljaju sadašnjost i budućnost ACO Grupe.

Postoji još jedan čimbenik koji karakterizira ACO snagu: smatramo da je komunikacija presudan parametar za uspjeh tvrtke. Uz intenzivno upravljanje znanjem, koristimo svaku priliku za povezivanje i razmjenu kreativnosti, znanja i iskustva u svijetu, koje rado dijelimo sa partnerima i klijentima.

ACO Academy

Kreativni rad uspijeva bolje u kreativnom okruženju. Umjetnost je stoga sastavni dio ACO korporativne kulture.

Jedna od najvećih izložbi moderne umjetnosti u Europi nastala je u Büdelsdorfu, na prostoru bivše ljevaonice željeza Carlshütte koja je u vlasništvu ACO-a od njegovog osnutka 1827. godine.
Izložba pod nazivom NordArt uspješno djeluje od 1999. te svake godine okuplja više od 200 međunarodnih umjetnika koji na više od 22.000 m2 unutarnjeg i 80.000 m2 vanjskog prostora izlaže svoje umjetničke radove, skulpture, instalacije.

NordArt


ACO je u Hrvatskoj prisutan pune 22 godine pod nazivom ACO Građevinski elementi d.o.o. Izrazito smo ponosni na sva dostignuća, u svakom projektu dajemo maksimalno od sebe i zajedno se veselimo svakom novom izazovu.

ACO Team
 
Prikaži više detalja >

 

 

Aco