Stan po mjeri obiteljskih potreba

Moderno uređen obiteljski stan na Jarunu
  • Foto: Zvonimir Miletić
Obiteljski stan na Jarunu, Zagreb

Svaki tlocrt, stan, kuća, čestica, klijent i budžet imaju svoju priču, priču u kojoj je potrebno uskladiti želje s mogućnostima. Vjerojatno zato posao projektiranja (gotovo) nikada ne dosadi.

Faze za koje će klijenti angažirati arhitekta su doista šarolike, od analize mogućnosti, preko idejnih rješenja, glavnih, idejnih, izvedbenih projekata, projekata interijera i nadzora, prema vlastitim potrebama. No, kad se jednom stvori mogućnost pratiti cjelokupan proces stvaranja budućeg doma na mjestu gdje su nekada bili samo zidovi ( ili često niti oni), to projektanti iz 4uHa smatraju velikom privilegijom.

Šarmantan zagrebački stan na Jarunu - tako su ukratko nazvali projekt na kojem su 4uHa sa zadovoljstvom radili i čiju su izvedbu pomno pratili, od prvih idejnih skica pa sve do opremanja interijera namještajem po mjeri. Ukupno 90 stambenih s dodatnih 20 terasnih kvadrata na posljednjem katu stambene zgrade doživjelo je svoje interijersko “novo proljeće”.

Prije svega nekoliko mjeseci vlasnici su uselili u svoj novi obiteljski dom.

„Tour de stan“ započinje na najlogičnijem mjestu – njegovom ulaznom dijelu, gdje je maksimalno iskorišten izduženi hodnik, a istovremeno vizualno zaštićen onaj privatniji, dnevni dio stana od direktnih pogleda s ulaznih vratiju.

Kombiniranjem horizontalno postavljenih metalnih šipki i drvenih kutija stvorena je „polupropusna“ vizualna barijera. Ona se s jedne strane efektno uklapa u moderan stil uređenja interijera, a s druge jasno određuje granice ulaznog i dnevnog dijela prostora.

Kuhinja, s druge strane, s privatnošću nema  problema. Štoviše, ona je svoju vlastitu, privatnu nišu potpuno iskoristila. Uz visoke i niske elemente te dvokrilni hladnjak, u nju je uklopljen i mali, hedonistički „osvježivač“ vinskih boca. Dodan je i prijeko potreban spremišni prostor te prostran blagovaonski šank.

Osnova dizajna namještaja po mjeri su čiste bijele i sive plohe te toplina drva koje se iz kuhinje šire čitavim stanom.

Kako prostor ne bi ostao monoton i savršeno pastelan pobrinuli su se detalji i komadi namještaja jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela.

Roditeljska spavaća soba  s walk-in ormarom i veoma elegantnom kupaonicom, postigla je moderan dizajn preuzevši već spomenutu kombinaciju drvenih i sivih tonova i tekstura, dok su odaje namijenjene najmlađim članovima obitelji spretno odigrale interijersku igru kontrasta, boja i geometrijskih oblika.

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, element šipki i letvica, korištenje staklenih i reflektirajućih površina te snaga dobrih detalja pokazali su se kao dobitna kombinacija koja je prenesena i na vanjski dio stana – prekrasnu, prostranu terasu na kojoj će vlasnici sa zadovoljstvom uživati u ugodnom društvu.

Posljednji  izlazak na gradilište, onaj kada dolazimo u društvu fotografa i torbe prepune objektiva, je u ovom, kao i svakom projektu uvijek poseban, rekli bi čak i emotivan.

Iako svakodnevno predlažemo rješenja za različite tipove projekata, naći se usred realizacije vlastite ideje uvijek je izuzetno lijep osjećaj. Vidjeti zadovoljna lica investitora još je ljepše, a imati mogućnost predstavljanja vlastitih arhitektonskih kreacija čitateljima je – pogađate - najljepše. 

 


Autor: 4UHA, projektni ured

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Stan po mjeri obiteljskih potreba

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.