Arhitektonski detalji kroz oko objektiva

Umjetnik Marcus Wallinder, grafički dizajner iz Švedske prenosi svoj pogled usmjeren u prozore i balkone šarenih pročelja rodnog grada Malmö
  • Foto: Marcus Wallinder

Arhitektura kao minimalistički pogled kroz fotografsku leću postaje zanimljiv motiv, ne samo u obliku finalnog proizvoda, slika obješenih o zid, već i kroz zamisao kako izgleda život iza stakla i prozorskog okvira. Fotografirajući minimalističke detalje prozora i balkona, onako kako sami možda nikad nismo gledali, pruža nam priliku da proširimo vidike i uočimo novu perspektivu svakodnevice.

Švedska arhitektura u našem je podneblju poticajan i zadivljujući motiv, kako fotografijom tako i motivacijom za ljepšim fasadama i obnovljenijim zgradama u našem okruženju.

U nastavku pogledajte Instagram profil Meanwhile In Nowhere, Marcusa Wallindera, grafičkog dizajnera iz Švedske koji svoje fotografije, većinom arhitektonskih svakodnevnih motiva, apsolutno lišava svih detalja, a opet ostavlja dovoljno sadržaja s kojeg teško odvajamo pogled. Također, s nama je podijelio i nekoliko detalja o sebi i svom radu.

 

 

Koja je Vaša glavna misao vodilja, što vas pokreće?

Privlači me fotografiranje prizora iz svakodnevnog života na minimalistički način, većinom u mom rodnom gradu Malmö u Švedskoj. Volim kadar koji vidim svesti na goli minimum i pokušati zamrznuti trenutak u vremenu. Gledajući sjenke ponekad možete zaključiti u koje vrijeme je nastala fotografija.

Uživam u igri sa arhitekturom, linijama, sjenama, oblicima i bojama. Moglo bi se reći da volim kreirati vlastiti svijet. Ponekad je opis mojih fotografija povezan sa samom fotografijom, no to ne mora uvijek biti slučaj. Opise fotografija zamišljam kao pisanje o nečemu što me fascinira ili zabavlja. Teme su razne, primjerice tekuća događanja, nova znanstvena otkrića ili jednostavno nešto novo o čemu sam nedavno čitao.

Na ovaj način mogu provesti neko vrijeme istražujući temu i usput nešto i naučiti.

 

 

 

 

Recite nam nešto o sebi? Tko ste zapravo vi?

Moje ime je Marcus Wallinder, a na Instagramu objavljujem pod profilom „Meanwhile In Nowhere”. To je također naziv moje tvrtke za grafički dizajn u kojoj i radim.

U slobodno vrijeme uživam u fotografiji, sour pivu (kiselom pivu), dobrim komadima namještaja koji datiraju iz sredine prošlog stoljeća, biljkama, staroj neispravnoj elektronici, kroasanima i vremenu provedenom sa dragom osobom.

 

Što vas inspirira?

Volim stvarati vlastiti svemir, mjesto gdje oboje i ja i promatrač, možemo pobjeći od ovozemaljskog života barem nakratko. Nadam se da moja umjetnost ljudima pruža drugačiju perspektivu stvarnosti.

 

ENGLISH VERSION:

What is your main mission?

I am drawn to portray everyday life in a minimalistic way, mostly from my hometown Malmö, Sweden. I like to distil what I see to the bare minimum and try to capture a moment in time. Looking at the shadows you can sometimes figure out when the photo is taken. I also like to play with architecture, lines, shadows, shapes and colors. You could say, I like to create a world of my own. Sometimes the caption is related in some way to the photo, but it doesn’t have to be. I see it as a way of writing about something fascinating or fun. It can be about current events or a new scientific discovery, or just a new thing I’ve recently read about. This way I can spend some time to do research on the topic and learn something in the process.


Who are you?

My name is Marcus Wallinder and I go by the alias ‘Meanwhile In Nowhere’ on Instagram. It’s also the name of my graphic design business which is my day job. On my spare time i enjoy photography, sour beers, mid-century furniture, plants, old defunct electronics, croissants and spending time with my partner.

What inspire you?

I like to create a universe of my own, a place where both I and the observer can escape the mundane world we live in for a short while. I hope that my art can give people a different perspective on reality.

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Arhitektonski detalji kroz oko objektiva

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.