Ytong se u Zadru potpuno ogolio

YTONG u glavnoj ulozi
  • Foto: Ivan Čorić
Ytong ogledna kućica Zadar

U Zadru pogledajte Ytong kućicu u izgradnji i predočite si izgled i funkcionalnost vlastitog objekta.

Prije no što započnete gradnju nerijetko si želite predočiti izgled pojedinih dijelova kuće još u fazi projektiranja, a ako kuću pritom gradite Ytongom ili tek razmišljate o tome, od nedavno ćete radni primjer gradnje pronaći na jednom mjestu.

Ytong je naime u suradnji sa zadarskim centrom za prodaju građevinskog materijala, Lignum d.o.o. odgovorio na upite kupaca, izgradivši kućicu koja sadrži sve Ytong elemente. Oglednu kućicu Ytong možete pronaći u dvorištu Lignuma, na adresi Biogradska cesta 50 te na licu mjesta vidjeti što se sve krije pod crijepom, žbukom, fasadom i bojom. Tu ćete se educirati te kupiti sav potreban materijal na jednom mjestu.

Kupac ovdje dolazi do spoznaje što je to Ytong sustav gradnje, te na jednom mjestu iz prve ruke vidi kako je riječ o konstruktivno stabilnom materijalu - pojašnjava Dragan Pavlović iz Lignuma.

Na već sagrađenoj oglednoj kući, koja se nalazi u dvorištu Lignuma, dobivate prikaz svih Ytong elemenata:

  • Blokovi za nosive zidove
  • Ploče za pregradne zidove
  • Kutni elementi za izvođenje vertikalnih serklaža
  • U profili za nadvoje
  • L profil za horizontalne serklaže
  • Ytong strop
  • Multipor – izolacijski materijal
  • Ytong Plaster za tankoslojnu obradu zidova
  • Tankoslojni bijeli mort za zidanje

 

-Ytong je jako dobro organizirana tvrtka koja nudi svoj blok, svoje pregrade, svoju unutarnju žbuku, točnije Ytong Plaster – masu za tankoslojno gletanje. Kad krene u gradnju investitor u startu misli kako je Ytong skup, no nakon ugradnje bloka ostvaruju se ogromne uštede upravo na cjelovitim rješenjima koje nudi Ytong, a u konačnici se postiže najviši energetski razred pri ugradnji kompletnog Ytong sustava.- dodaje Pavlović.

 

Ytong sustav od temelja do krova

Ytong strop se izvodi bez tlačne ploče, zbog čega je krov vrlo lagan, te izvrsnih toplinskih karakteristika. Ytong strop vrlo često nalazi svoju primjenu kod obnove starih građevina, jer ovaj lagani materijal dodatno ne opterećuje postojeću konstrukciju. Armirana gredica za Ytong strop se proizvodi po narudžbi točne dužine i zahtijevane nosivosti.

 

-Upravo je izgled i funkcionalnost Ytong stropa bilo najteže predočiti kupcima te je iz tog razloga i nastala ogledna Ytong kuća.- objašnjava g. Pavlović

"U" i "L" profili se po potrebi dodatno izoliraju s XPS-om (ekstrudirani polistiren). Koji se postavlja uz beton s unutarnjih strana vanjskih stijenki.

"U" i "L" profili koriste se za izvođenje nadvoja i horizontalnih serklaža bez dodatne oplate. Unutar kutnih profila postavlja se armatura te se brzo i jednostavno izvode vertikalni serklaži.

Ytong blokovi glavni su nosivi dio zidova građevine. Vanjski zidovi zadovoljavaju sve uvjete za izvođenje objekata A+ energetskog razreda, bez dodatne izolacije već u debljini od 30 cm. Na njih se završno stavlja fasadna žbuka, dok se unutarnji zidovi gletaju Ytong Plasterom, kojim se postižu izuzetno ravni i glatki zidovi.

 

Projektanti moraju biti educirani kako bi maksimalno iskoristili prednosti projektiranja i gradnje Ytongom. Ytong tehnički tim pruža podršku u fazi projektiranja točnim izračunom materijala za izgradnju Vašeg objekta, te rješavanjem svih konstruktivnih detalja.

 

 

Tel: + 385 99 313 7769

 


Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Ytong se u Zadru potpuno ogolio

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.