Lokve prozori i klizne stijene
Lokve prozori i klizne stijene
Specijalist u proizvodnji drvenih i drvo-aluminijskih prozora

Povijest
Tvrtka Lokve d.o.o. osnovana je davne 1952. godine, a primarna joj je djelatnost bila prerada drva u tada najsuvremenijoj pilani. Izgradnjom novih hala i formiranjem prve proizvodne linije 1973. godine započinje proizvodnja drvenih prozora. Od 1994. tvrtka prelazi u 100% obiteljsko vlasništvo u koje su involvirane već tri generacije. Lokve d.o.o. istaknuo se kao lider u industriji kada je 2001. godine predstavio prvi drvo-aluminijski prozor, dok je 2012. godine prezentirao prve prozore za niskoenergetsku i pasivnu gradnju na hrvatskom tržištu.

Danas je tvrtka Lokve, s preko 120 zaposlenih, vodeći proizvođač drvenih i drvo-aluminijskih prozora u Hrvatskoj. Proizvodni pogoni nalaze se u srcu šume Gorskog Kotara, ukupne natkrivene površine 15,000 m2 koji se prostiru na preko 70,000 m2 zemljišta.

Od primarne prerade trupaca do finalnog proizvoda
Direktno iz okolnih šuma Gorskog Kotara transportiramo svježe trupce na primarnu preradu u pilanu. Drvo se zatim suši u našim sušarama na potrebnih 12% vlage i odlazi na finalnu preradu u gotov proizvod. Za preradu se koriste moderni strojevi s CAD/CAM tehnologijom i implementiran sustav u kojem se kompjuterom planira i prati proizvodnja kroz sve segmente proizvodnog procesa.

Prednost ovako zaokruženog procesa je mogućnost kontrole ulaznog materijala i osiguranja najviše razine kvalitete svih naših proizvoda.

Iskustvo, tradicija i moderna tehnologija
Proizvodnja tvrtke Lokve d.o.o. opremljena je zadnjom generacijom modernih CNC strojeva (Weinig, Loewer, Biesse, Working Process…) za rezanje, četverostrano blanjanje, brušenje i profiliranje drvenih elemenata koji su opremljeni vrhunskim alatima proizvođača Leitz. Modernu opremu za strojnu obradu prati i automatizirana lakirnica visokog kapaciteta koja na godišnjoj bazi lakira preko 14,000 prozora.

Održiva proizvodnja prozora solarnom energijom
Veliki fotonaponski sustav snage 625 kW raspoređen je na 4000 m2 krova proizvodnih hala koje s preko 1900 panela prikupljaju energiju, te će svojim radom proizvesti oko 40% ukupne električne energije potrebne za proizvodnju prozora. Solarnom energijom značajno smanjujemo emisiju CO2, podižemo razinu ekološki savjesnog odnosa prema okolini i pridonosimo zaštiti prirode.

Lokve d.o.o. strategiju održivosti provodi i kroz instalaciju sustava grijanja kotlom od 4 MW čija proizvedena toplina služi za zagrijavanje proizvodnih pogona i sušara. Gorivo u potpunosti dolazi od ostatka piljenja drvene građe.

Globalna kompanija
Kao vodeći proizvođač na domaćem tržištu, Lokve d.o.o. izvozi više od polovice svojih proizvoda i na strana tržišta. Uz jaku prisutnost u državama Europe poput Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske, Italije i Grčke, tvrtka svoje proizvode plasira i na svjetska tržišta poput Rusije, Južne Koreje, Japana i Lebanona.
 
Prikaži više detalja >

 

 

Lokve