Kvalitetno i udobno stanovanje u Zadru na Belafuži

O kvaliteti gradnje nove stambene zgrade i stanovima za prodaju u Zadru na Belafuži razgovarali smo s investitorom Valentinom Stipčevićem
  • Foto: Ivan Čorić

Gradnja stanova u Zadru, ali i drugim dijelovima Hrvatske postala je hit te ih se gradi svugdje, gotovo na svakom koraku, a gradi ih se i svakakve kvalitete. Ipak, pronaći one primjere koji će pružiti komfor življenja u interijeru, ali i na balkonima te u okolišu objekta, postalo je prava lutrija. Izgradnja objekta za stanovanje ne znači samo upotrebu kvalitetnih materijala, potrebno je još poboljšati i opće uvjete udobnosti i kvalitete.

Danas kad se gotovo sve prodaje, vlasnik stana tek dužim boravkom na lokaciji počinje primjećivati različite sitnice, koje mu zatim potvrđuju da li je njegov odabir bio pogođen. Ako mu uz to novo kupljena nekretnina još dugi niz godina ne proizvodi nikakve dodatne troškove, uskoro shvaćaju kako se u startu viša cijena pokazala dugoročno najpovoljnijom, a to je i najbolji marketing. Kvalitetom kao glavnim marketinškim alatom se izdvaja i pristup tvrtke Stipčević d.o.o., koja upravo diže prvi kat nove stanogradnje na lokaciji Put Bokanjca 61 u Zadru.

Nova zgrada na poznatoj lokaciji

Novogradnja se nalazi na osunčanoj lokaciji u blizini trgovačkog centra Tommy, ljekarne i autobusne stanice te ostalih sadržaja, gdje se pješice može obaviti većina svakodnevnih radnji. Stambene zgrade su pozicionirane u okruženju zelenila, mira i tišine. Uređeni okoliš, zadovoljavajuća udaljenost od obližnjih zgrada i kuća, dječje igralište te dovoljan broj parkirališnih mjesta i pripadajućih garaža, tek su neke od prednosti stanovanja u novoj gradnji. 

Prilikom izgradnje investitor zamišlja kako će se i sam nastaniti u jedan od stanova, što ga dodatno motivira u izboru materijala, naravno onog bolje kvalitete. 

Omjer cijene i kvalitete 

Stipčević će potvrditi kako su njegovi stanovi u pravom omjeru cijene i kvalitete, posjeduju podzemnu garažu, iz koje se liftom ide prema svakom katu, pa čak i stanari prizemlja mogu uživati u komforu direktnog ulaza iz garaže u stan. Najviši kat je drugi, a na svakom se katu nalaze po dva stana, osim prvog kata, gdje se točno u sredini smjestio jedan manji stančić, čija prodaja je zaključena već prilikom zabijanja prve bagerske lopate. 

Kvadrature stanova

Trosobni stanovi, neto površine 71,82 kvadrata i četverosobni površine 102,4 kvadrata pružaju komfor življenja s dvostrano orijentiranim lođama. Izlaz na lođu jugozapadne orijentacije, pružit će vam mogućnost uživanja u blagodatima mediteranske klime, kako u ljetnim tako i zimskim mjesecima.

Interijer pruža zaštitu od snažnih ljetnih vrućina i zimskih nevera

Sve što se prilikom gradnje prve zgrade pokazalo odličnim odabirom, bit će primijenjeno i pri izgradnji druge zgrade. Dokaz kvaliteti su blower door testovi s iznimnim rezultatima na prvom objektu, a testiranje buke je potvrdilo kako stanovi posjeduju iznimnu zvučnu izolaciju. Prostora za poboljšanja uvijek ima, pa se ovaj put već u fazi iskopa mislilo i na visine, kojima će se izbjeći dodatni radovi u postizanju ujednačenih prijelaz podne površine iz stana prema vani.

Toplinska izolacija, debljine 12 cm i odabir odličnih prozorskih profila, ostakljenih sa staklima sa low e premazom, čine i ovog puta ovojnicu zgrade odlično izoliranom. Postojeći objekt pokazao je kako će stoga zagrijavanje zimi i hlađenje u ljetnim mjesecima stanari ostvarivati uz minimalan trošak.

Inovativna i pametna klimatizacija bez puhanja

Dobra izolacija glavni je preduvjet uz koji se dolazi do jednostavnijeg odabira sustava niske potrošnje energije. Strojarski inženjer Antun Plenković, sudjelovao je kao konzultant na projektu i predložio odabir pametne i inovativne tehnologije iz Samsunga.

-Za grijanje i hlađenje odabrani su Samsung klima uređaji s unutarnjim zidnim jedinicama, koje koriste WindFree tehnologiju, pružajući inovativno rješenje na tržištu. Kako je jedna od najčešćih primjedbi pri korištenju klimatizacije neugodno hladan zrak koji puše direktno u korisnika, Samsung WindFree tehnologija omogućila je da jedinica održava ugodnu temperaturu u prostoru bez puhanja. Pri postizanju željene temperature, uređaj zatvara svoja krilca te ohlađeni ili zagrijani zrak izlazi kroz tisuće sitnih otvora, duž cijele površine uređaja, zadržavajući nisku brzinu strujanja i osiguravajući ugodnu klimu u prostoru.- objasnio je Plenković.

Osim klimatizacije stanovi imaju i ventilaciju za napu i kupaonicu.

Odabir građevinskih materijala čini razliku

Nismo štedjeli na materijalu niti na kvaliteti, nije mi cilj postati poduzetnikom koji danas-sutra neće odgovarati na telefonske pozive.- objašnjava Stipčević zašto se odlučio na kvalitetan pristup gradnji.

Zgrada je građena kao armirano betonska konstrukcija od temelja do ravnog krova. Protupožarni uvjeti unutar objekta postignuti su ugradnjom Kolnoa vrata, dok je garaža opremljena Hörmann garažnim vratima za svakog stanara i glavnim vratima koja zatvaraju zajedničku garažu. 

Kako je smještena na uzvisini, tako stanovi na prvom i drugom katu uživaju i prekrasan, čist pogled prema moru, a dječje igralište, brojne sadnice i Semmelrock opločnik, čine okoliš još zanimljivijim i atraktivnijim, no što to obično zgrade ovakve vrste imaju u svojoj ponudi. 

-Gradnja novog objekta se neznatno razlikuje od postojećeg te idemo dalje sa zadovoljnim kupcima i tek neznatno skupljom cijenom kvadrata.- zaključuje investitor Valentino Stipčević

Za više informacija o stanovima obratite se direktno investitoru na sljedeće kontakte:

stipcevic(at)stipcevic.hr

M:+385 98 465 366
M: +385 99 836 8810

Stipčević d.o.o. vam uvijek stoji na raspolaganju!


 

Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Kvalitetno i udobno stanovanje u Zadru na Belafuži

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.