Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje

Wienerberger profi opeka u projektu Mocire
  • Foto: Ivan Čorić
Novogradnja Mocire, Zadar

Posjetili smo gradilište višestambenih zgrada u završnoj fazi, a kako se gradilo te kakav je tijek same prodaje stanova saznali smo na licu mjesta.

Kad je riječ o stanogradnji, u Zadru se posljednjih nekoliko godina gradi jako puno i to nerijetko na vrlo atraktivnim lokacijama, a osim što se gradi puno, stanovi se i prodaju brzo.

Moderno dizajnirane zgrade povezane velikom podzemnom garažom smještene u atraktivnom zadarskom kvartu Mocire posjeduju 90 stanova koji, zahvaljujući toplinskoj izolaciji, već sada bez ijednog stanara i bez upaljenog grijanja ostvaruju unutarnju temperaturu od 16 stupnjeva Celzijevih.

Takva izolacija postignuta je odabirom vrhunskih materijala, od kojih je glavni konstruktivni element Wienerberger Porotherm 25 Profi opeka, koja je ugrađena na svim katovima uz AB konstrukciju. Jednako tako pregradni zidovi među stanovima građeni su opekom od 20cm.

Vrhunska toplinska svojstva ostvarena su kombinacijom Wienerberger Porotherm Profi opeke i 10 cm izolacijskog materijala, zahvaljujući čemu će se stanari moći osloniti na grijanje isključivo električnom energijom i to split sistemom.

 

Glavni projektant objekta bio je ured Bastion design koji je pobliže objasnio tijek projektiranja

-Prilikom sklapanja ugovora o izradi Glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole za navedeni objekt, preuzeli smo projektni zadatak od strane Investitora. Kao što je i inače uobičajeno, projektni zadatak je između ostalog sadržavao i želju Investitora za korištenjem optimalnih rješenja pri odabiru gradivnih elemenata i materijala, koji moraju zadovoljiti niz uvjeta u namjeri da krajnji korisnici/kupci stanova dobiju najbolju vrijednost za svoj novac.

Kao i u svim ostalim slučajevima kada smo kao Glavni projektant u poziciji s koje možemo odabrati proizvode, i ovaj put smo odlučili koristiti proizvode i elemente iz palete tvrtke Wienerberger. Razlozi za to su mnogobrojni.

Osim zadovoljenja svih traženih parametara iz projektnog zadatka, poučeni iskustvom znali smo da se radi o proizvodima i tehnološkim rješenjima, koji u potpunosti zadovoljavaju sve uvjete moderne, isplative, vizualno lijepe i ekološki prihvatljive gradnje. Osim toga, namjera nam je uvijek maksimalno izaći u susret i izvođaču, koji odabirom ovakvih rješenja dobiva mogućnost pametne i učinkovite organizacije rada na gradilištu te uštede na vremenu gradnje, a zbog ugodnijeg načina rada u odnosu na neka rješenja iz prošlosti stvara i optimalnu radnu atmosferu među radnicima.

Projektno gledano, smatramo da nije potrebno argumentirati fizikalna i oblikovna svojstva navedenih proizvoda, koja su već općepoznata po svojoj kvaliteti, te ih svaki Investitor za kojeg radimo poznaje već od ranije.-

 

Radove na objektu izvodila je tvrtka A3 iz Splita, koja je dala izjavu o procesu gradnje

 

-Na projektu izgradnje stambenog objekta Mocire koristili smo Porotherm Profi opeku. Proizvod se pokazao kao vrlo zahvalan u smislu brze izvedbe i urednog izgleda zidova, što pridonosi ekonomičnosti gradnje i ukupnom zadovoljstvu investitora.

Za proizvod smo se odlučili jer su projektnim troškovnicima bili predviđeni Porotherm Profi proizvodi, a htjeli smo što bržu i jednostavniju ugradnju radi poštivanja ugovorenih rokova.

Inače redovito koristimo Porotherm proizvode i planiramo ih koristiti i dalje.-

 

Koliko su prodajno atraktivni stanovi te kakav je tijek prodaje otkrio nam je Dino Spalldi iz agencije Centar nekretnine

-U projektu Mocire svaki stan posjeduje i izlaz na loggiu, što objekt čini jedinstvenim s obzirom na to da je iz gotovo svakog stana otvoren pogled na more.

Najpopularniji među ponuđenim stanovima veličine 23 do 103 m2 je onaj od 49 m2, koji na tako malo kvadrata posjeduje čak dvije spavaće sobe, a od ukupno ponuđenih nekretnina do ovog je trenutka prodano čak 90% stanova.-

 

 

Wienerberger - od poda do krova

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Vrhunska izolacija i kvaliteta gradnje

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.