Kap mora usred Zagreba

Stan ispunjen morskim motivima
  • Foto: K o r i d o r 2 7
Stan skrojen po mjeri

Besprijekorno uređen stan od 37m2 s motivima mora

U Novom Zagrebu nalazi se predivno uređen stan ispunjen morskim motivima gdje god se okrenuli. S obzirom na to da je ribolov investitorova profesija, za očekivati je da će morsku atmosferu poželjeti i u svom interijeru.

Arhitekti iz 4uHa su to besprijekorno realizirali u ovom stanu od 37m2.

Motiv koji plijeni pažnju na samom ulazu u stan je ogledalo s licem starog ribara. Upravo nam on govori što možemo očekivati sa svakim slijedećim korakom: suptilne morske motive koji nas momentalno teleportiraju na morsku obalu.

Ulazimo u prostor dnevnog boravka i kuhinje. Blistavo bijela kuhinja osvježava prostor, a uvijek dobrodošlu dozu dramatičnosti donosi kombinacija akryl plavih elemenata i narančastih blagovaonskih stolica. Zlatni okviri polica unose dašak elegancije u prostor, dok nas visilice iznad blagovaonskog pulta vraćaju u svijet ribolova.

Minimalističkoj i smirenoj TV zoni na suprotnoj strani uspješno prkose valovi koji putuju duž cijelog zida, dok visilica iznad sjedeće garniture upotpunjuje cjelokupni dojam imiturajući mjesečinu na horizontu.

Svijetla boja drveta sa sivim primjesama prostor čini prozračnim, dok ga istovremeno prožima toplinom.

Ne smijemo zaboraviti na jedan važan element, a to je ormar s policama za vino. Ipak je riblji ručak najukusniji uz čašu dobrog vina.

Napuštamo dnevni prostor i selimo se u susjednu spavaću sobu, koja kao da nas poziva da zaronimo u beskonačno plavetnilo. Ono što ovaj prostor čini još posebnijim su apstraktne ribice iznad uzglavlja koje putuju tim plavetnilo i bez ikakve sumnje uljepšavaju snove.

Unijeti  kap mora, sunca, Dalmacije i plavetnila u srce glavnoga grada za arhitekte iz 4UHA je bila prava  kreativna uživancija. 

 

Do sljedećeg čitanja,

 

Vaš tim 4UHA


AUTORI PROJEKTA:

Mislav Bašić, mag.ing.arch.

Elizabeta Bošnjak, mag.art.

Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arh.

 

AUTORICA TEKSTA:

Ada Scarpa, mag.ing.arch.

 

FOTOGRAFIJE: K o r i d o r 2 7

https://www.koridor27.com/

 


Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Kap mora usred Zagreba

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.