Kuća ispunjena toplim elementima

Projekt arhitektonskog studija Križnjak
  • Foto: Saša Četković
Interijer obiteljske kuće

Trendovi u dizajnu i arhitekturi dolaze i prolaze, a drvo jednostavno ostaje.

 

Život u kući okruženoj prirodom i zelenilom, koji omogućuje odmak od užurbanog suvremenog života san je mnogih. Upravo se na jednoj takvoj livadi, tik do šume, a nedaleko od Zagreba, smjestila obiteljska katnica.

 

 

Drvo stvara topli dom

Najava drvene priče započinje već u eksterijeru, gdje se drveni motivi trespa ploča, kamen i pomno osmišljena rasvjeta ponosno isprepliću na fasadi, najavljujući dobrodošlicu u ovaj topli, ugodni dom.

 

Toplo drvo, kao bezvremenski element proteže se čitavim otvorenim prostorom interijera prizemlja, povezujući se u jednakoj nijansi zidnim  i stropnim oblogama, zatim dalje kroz namještaj, vrata i dovratnike te prozorske niše. Povezanost prostora stapa se u nevjerojatan sklad istovremeno pružajući kvalitetnu podlogu urednom i čistom domu, kojemu topline i udobnosti nimalo ne manjka.

 

Istovremeno spojeni i odvojeni

U komforu rasprostranjenog prizemlja scenarij otvorenog tlocrta poziva na relaksirajući susret članova obitelji i njihovih gostiju, koji upravo u prizemlju imaju i vlastiti prostor za boravak.

Istovremeno, otvorena komunikacija između dnevnog boravka, blagovaonice, radne sobe i kuhinje pruža mogućnost odvajanja i spajanja svakog dijela, prema potrebama obitelji.

Odnos kuće i vanjskog prostora bitan je element ovog projekta, pa tako veći otvori pružaju obilje svjetlosti i uživanje u pogledu, dok svoje mjesto za odmor ukućani pronalaze i u klupama prozorskih okvira vizualno spajajući prirodu i dom u jednu priču.

 

 

Kat predstavlja zonu odmora i uživanja

 

Mir noćnog sna ovoj obitelji omogućuje smještaj u izdvojenoj zoni kata, gdje su smještene spavaće sobe i pripadajuće kupaonice. Istovremeno impozantan element u interijeru čini atraktivno četverokrako stubište kao jezgra kuće, naglašeno drvenim oblogama zidova, te rasvjetom koja prostoru daje dodatnu dinamiku.

 

Tlocrtna organizacija gornje etaže prilagođena je funkciji spavaće zone. Dio za roditelje organiziran je kao autonomna „en suite“ apartmanska jedinica s odvojenom ženskom i muškom garderobom te prostranom kupaonicom uz dvostruki umivaonik, tuš i kadu.

Sobe i kupaonica za djecu svojim dizajnom se ističu u odnosu na ostatak interijera, kako bi se prilagodile uzrastu svojih malenih korisnika. Svijetli prostori i razigran kolorit čine idealno okružje za njihovo odrastanje.

 

Intuitivna kuća bogata pametnim rješenjima

U sporednijem dijelu prizemlja smještene su prostorije za goste i održavanje kućanstva, a upravo ondje smjestila se i košara za rublje ,koje nalazi put do nje pomoću cijevi s gornjeg kata.

Osim estetike, ova kuća ponosi se i pametnim promišljanjem o budućim navikama vlasnika u smislu korištenja prednosti napredne tehnologije.

Garaža kuće posjeduje punionicu za dva električna automobila te je izravno povezana s unutarnjim prostorom.

Mnogobrojna IT rješenja poput npr. biometrijskog otvaranja vrata otiskom prsta, paljenja i podešavanja rasvjete, grijanja, kamina, roleta i glazbe u čitavoj kući putem mobitela ili tableta, omogućuju vlasniku opušteno uživanje u važnijim stvarima, kao i bezbrižnu odsutnost.

Različiti scenariji korištenja rasvjete, koje određuje sam korisnik ili se automatski programiraju, postaju podloga za ambijentalnu igru svjetla i tekstura u kući. Fasadna i vanjska rasvjeta prenose ugođaj iznutra te na isti način dinamiziraju površine i prostore.

 

Arhitektonski studio Križnjak potpisuje projekt eksterijera i interijera, a rezultat je suvremena high-tech kuća s komforom i toplinom koji građevinu čine ugodnim i funkcionalnim prostorom. Od početka izvedbe do konačnog obiteljskog doma, sve je bilo pomno osmišljeno te nijedan detalj nije prepušten slučaju, a izvođači su se potrudili da sva rješenja s nacrta vjerno prenesu u stvarnost.


 

Autor: Andrijana jurin, dipl.oec.


 

Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Kuća ispunjena toplim elementima

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.