Božićna čarolija na Lollobrigida Art način

Božićni vjenčići, božićne dekoracije i svjetlosne instalacije...
  • Foto: Marta Soljačić

Adventsko razdoblje duboko ju je inspiriralo. Otkako ju poznajem u njenom sam se domu nagledala prekrasnih cvjetnih buketa, vaza i stolnjaka, a predbožićno vrijeme, iznimno organizirana Đina, vješto je koristila dajući si oduška u stvaranju kreacija na parketu svog doma. Ondje su nastajali božićni vijenci i dekoracije, a njihovo božićno drvce je iz godine u godinu bivalo sve bogatije raznolikim ukrasima, uvijek u besprijekornom Đininom stilu.

Početak adventa za njenu obitelj znači i početak ukrašavanja doma u božićnom duhu. S božićnim drvcem u punoj visini stropa, svijećama, adventom i poklonima kupljenim na vrijeme, Đina Panjol Tuflija je bila i ostala svojevrstan primjer revnosti, kad je u pitanju stvaranje predblagdanskog ugođaja kojem se svi divimo.

No, vratimo se koju godinu unazad, točnije u 2020., kada su grane smreke posebno zamirisale njenim stanom. Druženja i kretanje su bili ograničeni, ali je zato kreativnost probijala granice. Bilo je to ključno razdoblje kada je svoju ljubav prema božićnom periodu odlučila još intenzivnije podijeliti s prijateljima i bližnjima. Sjećam se instagram postova u kojima su se svakodnevno izmjenjivali novi uradci iz kućne radionice, a potom i na vratima domova njenih prijatelja.

Otkrivši kako ju posao savijanja grana, igre sa cvijećem i općenito ukrašavanja i dekoriranja prostora posebno inspirira i opušta, svoju strast prema cvjetnim dekoracijama u interijeru Đina je odlučila nastaviti profesionalno razvijati. Edukaciju je upisala kod Mirele Lele Mikšić, vlasnice Lela Designa, čiji rad je dugi niz godina pratila. Ondje je stekla temeljna znanja i vještine. Naučila je kako kreirati cvjetne aranžmane i čuvati cvijeće, ali i još važnije, Lela ju je uputila u tajne zanata, one koje je najteže savladati na vlastitoj koži. Podučila ju je kako će se od prvog dana pozicionirati i brendirati na tržištu.

Đina je odmah krenula stopama svoje učiteljice, pozicionirajući se kvalitetom i estetikom. Osmislila je vlastiti vizualni identitet i prihvatila se posla slažući cvijeće i ukrase prema vlastitom ukusu.

Upravo to se pokazalo ključnim jer je vrlo brzo postigla prepoznatljivost, a dvije godine kasnije otvorila i prodajno mjesto. Odnedavno se svi njeni aranžmani i kreacije mogu kupiti i vidjeti na zadarskoj adresi Ivana Mažuranića 7 u Lollobrigida Art Flower Concept store-u, a dio asortimana se može i naručiti za dostavu na adresu. No, Đina se ipak pridržava tradicije i već nekoliko dana pred Božić zatvara „butigu”, kako bi s obitelji i prijateljima pripremila sve za najsvečanije doba godine.

U Lollobrigid Art concept storeu ćete uvijek pronaći dozu inspiracije za vlastito dekorativno uređenje doma ili poslovnog prostora s naglaskom na period u godini.

-U svakoj kolekciji postoji nit vodilja, ove godine to je Christmas magic u sklopu koje su zastupljeni adventski vjenčići s kojima sam započela priču prije dvije godine. Ispočetka sam ih radila za obitelj i prijatelje, tada sam shvatila koliko me to ispunjava i opušta pa sam odmah upisala edukaciju. Krajem 2020. krećem na edukaciju u Zagreb kod Lela Design. Svidjela mi se njena estetika i kvaliteta rada, preko medija sam ju dosta pratila. Ispunila je sva moja očekivanja i još me više oduševilo njeno znanje, kreativnost, pristup poslu, profesionalnost. Nije me samo naučila kako aranžirati već i kako se pozicionirati na tržištu.- objašnjava Đina

-Kroz naš se asortiman uvijek trudimo podržati hrvatske tvrtke koje proizvode cvijeće i ostale proizvode primjerice svijeće, nakit, vaze. Sve ono što možemo nabavljamo na hrvatskom tržištu, a opet s druge strane jako nam je bitna i estetika krajnjeg proizvoda, pa su recimo božićne kuglice porijeklom iz Italije. U ponudi još imamo okvire za slike, svijećnjake, vaze, parfeme za kućanstvo. Sve u prepoznatljivom stilu Lollobrigidaart.-

Lollobrigida Art u dekoriranju poslovnih interijera

U Zadru smo našim dekoracijama ukrasili nekoliko objekata u božićnom duhu: Harbor, Moritu, kozmetički salon Platinum, Medical grupu, odvjetnički ured Vidov i Partneri. Za Harbor smo se prilagodili bogatom i prekrasnom interijeru i samo smo sa svjetlosnim instalacijama, obogaćenim božićnim ukrasima naglasili ljepotu.

Morita je ukrašena bogatim kuglicama formiranim u grozdove te božićnim vijencima, kakvi ukrašavaju i odvjetnički ured.

-Stvorila sam brand i klijenti me ciljano uzimaju zato što su upoznati s mojim radom i estetikom, koje su uočili na drugim objektima ranijih godina, stoga nas rado biraju pa se taj krug širi.

Osim božićnog uređenja mi ćemo dekorirati prostore prilikom svakog godišnjeg doba. Volim naglasiti kako se trudimo stvarati što manje otpada i raditi što trajnije ukrase, koji su bio razgradivi sa odvojivim dijelovima za reciklažu.

AUTOR: Andrijana Jurin, dipl. oec.

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Božićna čarolija na Lollobrigida Art način

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.