Kako ostvariti uspješan booking luksuzne vile?

Luksuzni turizam na selu
  • Foto: Villa Petra
Villa Petra, Poljica brig, Zadar

Kuća s bazenom i pet zvjezdica po kategorizaciji postiže uspjeh u turističkom najmu, no određenim preinakama i ulaganjima taj uspjeh može biti još bolji.

Neizgrađeno zemljište u Poljica Brigu veličine 1500 m2 investitori su odlučili namijeniti za turističke svrhe te krenuti u izgradnju vile za odmor. Kako im se ovaj posao svidio, raspitali su se o vlasništvu okolnih zemljišta te korak po korak zaokružili priču na 4200 m2.

Kuća s bazenom, koja posjeduje pet zvjezdica prva je kuća na imanju. Osim što posjeduje vlastiti povrtnjak te roštilj ovu će sezonu dočekati još spremnija. Naime, vlasnici su odlučili pridodati sadržaj za cjelodnevnu razbribrigu.

Novi multifunkcionalni teren dodatni je sadržaj koji će gosti koristiti za tenis, badminton, mali nogomet ili košarku, a kako bi najmlađi mogli uživati u odmoru tu će biti smješten i trampolin.

 

Osmišljavanje novog sadržaja nastalo je iz potrebe gostiju

„Nakon dvije godine iznajmljivanja kuće za odmor uvidjeli smo kako turistima nedostaje sadržaja. Iz tog razloga odlučili smo im ponuditi sportsko -rekreativni teren. Ovu sezonu startamo sa terenom gdje će se moći igrati košarka, mali nogomet, badminton, tenis te trampolin za najmlađe.“

Kuća je sagrađena na način da se ostvari visoka kategorizacija te ona posjeduje tri spavaće sobe. Međutim iz iskustva vlasnica savjetuje kako je najbolji odabir kuća s dvije ili četiri sobe jer su takve i potrebe gostiju. Naime, najčešći je booking jedne ili dviju obitelji.

 

Potrebni sadržaji

 

Dogrijavani bazen produžuje sezonu, dok povrtnjak gostima pruža posebno iskustvo, naime prilikom kuhanja sa zadovoljstvom biraju domaće proizvode koji su im na raspolaganju.

Osim ekskluzivnog smještaja priroda i doživljaj je ono što turistima pruža osjećaj zadovoljstva.

 

Savjet vlasnika je sljedeći:

  • Napravite bazen i dogrijavanje bazena uz jacuzzi
  • Izgradite vanjsku ljetnu kuhinju
  • Zasadite domaće povrće i začine
  • Pripremite bicikle
  • Investicija u izgradnju luksuzne kuće je isplativa za minimalan najam od polovice svibnja do listopada
  • Saunu je dovoljno ponuditi kao vanjski objekt
  • Svaki dodatan sadržaj koji pružite turistu je dobar sadržaj

 

Problemi s kojim ćete se susresti:

Na našem tržištu nedostaje ozbiljnih agencija koje će na sebe preuzeti komletnu uslugu od dočeka gostiju, telefonskih rezervacija, odjava gostiju, košenja trave, čišćenja okoliša, čišćenja čitave kuće kod smjene i pranja odjeće.

 

Kako odabrati namještaj u kući za najam?

Vlasnici savjetuju da odaberete pločice koje su zahvalne za održavanje. Odabir kvalitetnih kreveta s kvalitetnim madracima nek vam bude prioritet.

Kauče ne birajte u koži, već uvijek u materijalu koji se može prati, a kuhinjske sjedalice neka budu perive.

Dobro razmislite o odabiru vanjskog drvenog namještaja, jer to znači biti rob održavanju, osim ako sami nemate vlastitu radionu i s time se redovito bavite.

Pločice nek budu vaš prvi izbor za podne površine, dok ćete spavaće sobe učiniti mnogo toplijima ako odaberete parket.

 

Villu Petra možete iznajmiti putem linka


Autor: Andrijana Jurin, dipl.oec.

 


Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Kako ostvariti uspješan booking luksuzne vile?

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2023 T&S d.o.o.