CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

Pod koji će vas osvojiti profinjenošću i toplinom
  • Foto: Mopar

Prvi koraci su uvijek najbitniji a pogotovo kada je riječ o uređenju doma. Početak svakog dizajna kreće od podnih obloga te oni kao pokretači dobrog dizajna moraju zadovoljiti kriterije bitne funkcionalnosti i estetike.

Jedan od glavnih razloga zašto osjetimo toplinu doma jesu parketi koji uvode traženi dašak prirode u interijer.

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron_6.jpg

Kad spomenemo parket pomislimo na tradicionalan i  suvremen dom, no što kad bi spomenuli Chevron? Odvede li vas pomisao do raskošnih francuskih dvora koji pršte od dojmljivog i hrabrog dizajna? Možda je odavno ostavio dobrog traga u Francuskoj no kod nas je tek nedavno postao veoma popularan u dizajniranju interijera.

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron_3.jpg

Simbioza prirode i francuskog dizajna našla se u Chevron parketu, koji je poznatiji pod nazivom mornarski vez. Njegovi geometrijski uzorci stvaraju vizualni interes unutar prostora i nude luksuzni europski osjećaj, ali odakle dolaze?

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron_Mopar_parket_1.jpg

Po prvi puta se pojavljuje u interijeru u 16. stoljeću u Francuskoj simbolizirajući tada status i eleganciju. Iako se do tada nije koristio u interijerima jedan od prvih primjera drvenih podnih obloga našao se u galeriji Franje I. u Chateau de Fontainebleau. Tada je postavljen parket Herrinhbone od kojeg je nastao vizualno sličan i danas mnogo popularniji Chevron.

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron.jpg

Iako oba uzorka čine zapanjujući i sličan dizajn parketa, oni imaju svoje razlike. Glavna razlika je u načinu slaganja parketa Chevron i Herringbone ili ti riblje kosti. Dok su dijelovi riblje kosti pravokutni i rezani pod kutom od 90 stupnjeva, Chevron je na krajevima izrezan pod kutom od 45 stupnjeva i međusobno postavljeni u točki, stvarajući cik-cak uzorak.

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron_4.jpg

Zbog kutnog reza i idealnog oblika ''V'' Chevron uzorak velik prostor čini elegantnijim a malom prostoru će dati ono što mu nedostaje a to je dojam prostranosti.

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron_2.jpg

Odličan je odabir kod svih tipova uređenja, rustikalnih, modernih ili onih traženih danas kraljevskih a osim što se slaže se od raznih vrsta drveta, najpopularniji je onaj od hrasta.

http://egradnja.hr/sites/default/files/2022-05/Chevron_5.jpg

Za one koji se vole osjećati kao u dvorcu ne moraju posjetiti Francusku, dovoljno je otići u Mopar poslovnicu i odabrati svoj mornarski vez koji će krasiti vaš dom jer takva vrsta parketa zaslužuje biti u prodavaonicama svjetske klase.

Kao istinski zaljubljenici u eleganciju drvenih površina nude gotova rješenja slaganja parketa jer unos prirode u dom je njihov najveći uspjeh. U Moparu jednostavno sve savršeno sjedne na svoje mjesto pa tako i parket koji odaberete.

 

Autor: Ivona Kalapač

 


Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

CHEVRON – PARKET KRALJEVSKOG RODA

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.