MURTILA: Elegantan interijer trogirske pizzerie inspiriran bosiljkom

Kako restoran nema vanjsku terasu, naglasak je bio na stvaranju atraktivnog i ugodnog interijera, idealnog za dnevna i noćna druženja uz pizzu
  • Foto: Prosper Filipović

Murtila ili bosiljak. Neizostavan začin na pizzi Napoletana i sasvim prigodan naziv za prvu pizzeriju u Trogiru specijaliziranu za pravljenje ovog talijanskog gurmanskog klasika. Ideja o imenu ugostiteljskog objekta smještenog na trogirskoj rivi, zaokružena je njegovim unutarnjim uređenjem koje potpisuju dizajnerice interijera Vedrana Pirić i Ines Bešić.

 

murtila pizzeria trogir

 

murtila pizzeria

 

 

Open space pizzeria

„Meni osobno, kad nešto projektiram, naziv jako puno znači. Kako sam završila management, kasnije dizajn, sve to nekako povezujem u jednu priču. Tako smo i tu ideju investitora o Murtili sproveli na cijelom objektu. Bosiljak odmah asocira na zelenu boju pa se ona, zajedno s drugim zemljanim tonovima, dosta provlači kroz cijeli interijer“, objašnjava Vedrana.

 

vedrana pirić murtila
Vedrana Pirić

 

Uređenju interijera prethodili su određeni zahvati na adaptaciji prostora.

„Želja vlasnika, inače dugogodišnjih ugostitelja, bila je spojiti tri prostora u jedan veliki. Skupa smo došli na ideju da cijela pizzeria bude jedan veliki open space. Kako bi se dobio prostor od 75 kvadrata sa što više sjedećih mjesta, u projektu adaptacije bila je predviđena demontaža pregradnih knauf zidova.“

 

murtila interijer trogir

 

Ideja vlasnika bila je kreirati ambijent dostupan svim uzrastima, ugodan za dnevna i noćna druženja uz pizzu.

„Objekt je orijentiran na jug, gleda prema rivi i moru, tako da ima dosta svjetlosti. Kako bi bio privlačan i po noći, nismo ga htjele napraviti presvijetlim, već smo radije išle na kombinaciju svijetlih i tamnijih boja radi boljeg večernjeg ugođaja.“

 

trogir riva murtila

 

Custom made namještaj za toplinu u prostoru

Za ugostiteljsku opremu pobrinuo se sam investitor. Interijer je ispunjen custom made namještajem. Kao najbolje rješenje za veći broj sjedećih mjesta odabrani su separei, posloženi duž zida od starog trogirskog kamena.

„Njega smo minimalno dirali u adaptaciji. On je zaista jedan izvrstan detalj u interijeru, a zanimljivo je da je u večernjim satima u potpunosti osvijetljen.“

 

murtila interijer

 

Uz smeđe separee presvučene umjetnom eko kožom odlično su se uklopile barske stolice od istog materijala, ali ovaj put u maslinastom tonu, te stolovi od hrastovine koji se po potrebi, ovisno o broju gostiju, mogu premještati.

 

murtila stolice

 

Paravan od ratana komad je namještaja koji unosi posebnu notu topline u prostor, kaže dizajnerica:

„Ratan smo naručili i stolaru dali da napravi po mjeri, ajmo reći, taj jedan paravan koji skriva direktan pogled na vrata toaleta, a ujedno služi kao ulaz u restoran. Iskoristili smo ga i u gornjem dijelu male galerije na kojoj zaklanja pogled na odložene stvari.“

 

murtila ratan

 

Efektna igra Biscuit zidnih i terrazzo podnih pločica

Zelena tema najizraženija je, i pritom nimalo monotona, u prostoru oko šanka i krušne peći. Materijali različitih tekstura unose novu dinamiku u stilsku temu, ponajviše Biscuit zidne pločice s uzorkom riblje kosti. Vizualno definiraju prostor oko krušne peći i doprinose jedinstvenoj osobnosti interijera.

 

murtila pločice

 

murtila pločice

 

Izvedbu šanka u kombinaciji sa zelenim frontama od medijapana podiže mramorna ploča prošarana rozim nitima, dok se u njegovoj pozadini smjestila željezna polica minimalističkog dizajna, idealna za stavljanje u prvi plan raznovrsne ponude pića.

 

 

murtila šank mramor

 

 

 

murtila polica

 

Kontrast zemljanim tonovima u prostoru daju terrazzo pločice kao efektna podna obloga, posljednjih godina jedan od popularnijih dekora u interijerima.

„ Pločice ne smiju biti sklizave u restoranu tako da smo htjeli neke koje će biti sigurne za goste, lake za održavanje, ujedno i lijepe, a ove su terazzo pločice sada stvarno hit.“

 

murtila terazzo pločice

 

Profinjena elegancija: tapete s uzorkom, dizajnerski luster, ogledala

Kako bi se dodatno utoplio prostor, hladnoća visokog bijelog stropa ublažena je njegovim bojanjem u cappuccino nijansu.

 

zid interijer

 

„Kako je visina stropa 4,8 m, vizualno je na samom ulazu izgledao dobro, ali opet nekako hladno. Onda smo odlučili od kamenog zida i preko cijelog stropa nanijeti tamniju, cappuccino boju dok su ostali zidovi sa strane svijetliji za jednu, dvije nijanse i to sada izgleda stvarno dobro.“

Jedan od zidova dekoriran je zidnom tapetom s uzorkom palmi koje u prostor unose djelić mediteranskog ozračja s obližnje rive. Tapete s cvjetnim uzorkom stavljene su i u prostor toaleta i kao takve su savršena pozadina kada se želite uslikati za svoj Instagram profil, kaže u šali Vedrana.

 

zidna tapeta murtila

 

Ogledala izrađena po mjeri bitan su element dizajna interijera Murtile.

„Dugo smo razmišljali o tome što staviti na kameni zid i onda smo se odlučili za ogledala jer nekako proširuju cijeli prostor i daju mu jednu luksuznu notu.“

 

ogledala interijer

 

Tri dizajnerska, ručno rađena Drusa Suspension lustera, zanimljivog nepravilnog oblika nalik oblaku ili dijamantu, još jedan su elegantan dodatak prostoru.

 

interijer luster

 

Nezaobilazan dekorativan detalj koji se svidio vlasnicima su uokvirene slike, zamišljene kao crno-bijela posveta Napulju i tradiciji pravljenja pizze.

 

murtila dekor

 

Pizzeria s kozmopolitskim štihom

Kako nam prenosi dizajnerica, gosti su oduševljeni interijerom, restoran radi odlično tijekom cijele godine, a nije isključena i mogućnost njegovog proširenja u budućnosti. 

„Kako pizzeria nema vanjsku terasu, naglasak je bio na privlačnom izgledu unutarnjeg prostora u koji će gosti poželjeti doći na ručak, proslaviti rođendan, u kojem će se osjećati lijepo i ugodno, uživati u kozmopolitskom štihu u gradu. Mislim da smo svojim dizajnom sve to uspjele postići“, kaže splitska dizajnerica interijera.

 

murtila trogir

 

 

 

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

MURTILA: Elegantan interijer trogirske pizzerie inspiriran bosiljkom

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.