Lokalnom proizvodnjom ostvaruju brze rokove i kvalitetu isporuke

O pokretanju vlastitog pogona gdje se proizvode razne ograde, metalni proizvodi te plastificira metal ispričao nam je Tomislav Kelava, direktor tvrtke Kelava d.o.o.
  • Foto: Ivan Čorić

Osim što proizvode metalne proizvode, ograde i ogradna vrata, plastificiraju metal, vrše prodaju i montažu Betafence sistema, Kelava d.o.o. isporučuje u brzim rokovima i kvalitetno.

Prije samo 12 godina, tvrtka Kelava je otvorila svoja vrata. Od prvog su dana počeli raditi kao generalni zastupnici za Betafence panelne ograde i ograde u rolama na području Dalmacije, za koje su od početka vršili i montažu.

Potreba za proizvodnjom stupova kojima se pričvršćuju sistemi na zahtjevnijim objektima, za tvrtku Kelava predstavljala je priliku koju će prihvatiti te se samostalno početi baviti i ovim segmentom. Stoga su hrabro i s vizijom ušli u projekt izgradnje nove proizvodne hale. Lijepa je to priča koja danas u zadarsku Murvicu smješta proizvodnju ograda i drugih metalnih proizvoda te plastifikaciju metala.

Kako se ukazala prilika?

-Prilikom naručivanja stupova i ogradnih vrata od drugih dobavljača događala su se kašnjenja, a kao rezultat toga i otkazivanje poslova. Odlučili smo odgovoriti proizvodnjom, koja bi garantirala mnogo brže rokove isporuke uz visoku kvalitetu stupova i ogradnih vrata.-

Na tržištu su ponudili isporuku i montažu najrazličitijih vrsta ograda. Od ljeta 2022. kompletna proizvodnja od varenja, do plastifikacije smjestila se unutar novoizgrađenog objekta u zadarskom predgrađu. U sklopu proizvodne hale nalaze se njihovi uredi te prodajno izložbeni centar, a ostalo je i dovoljno mjesta za širenje poslovanja.

-Betafence ogradni sistemi naša su glavna djelatnost. Do sada smo isključivo radili tipske panelne ograde Betafence, a sada smo proširili poslovanje pa radimo i balkonske ograde, ograde za stepeništa, perforirane metalne ograde i sve vrste ograda po narudžbi. Za iste proizvode radimo po potrebi radioničke 3d nacrte. - objasnio je Tomislav Kelava, direktor tvrtke.

Posluju na području cijele Dalmacije i otoka a prema potrebi i šire

-Trenutno radimo solarni park kod Knina te ogradne sisteme za projekt velikog turističkog naselja na Ugljanu. Neki od završenih projekata su Zračna luka Split, turističko naselje Solaris, LDC Konzum u Dugopolju i slično, a po dogovoru radimo na projektima za Strabag, Kamgrad, Sanit gradnju, Lavčevića-

Uz sve navedeno obiteljske kuće, kuće za najam, stambene zgrade, škole, sportski tereni donose im značajan opseg posla. Isporuke ograde u prosjeku traju dva tjedna, što naravno ovisi i o zahtjevnosti projekta, a unutar mjesec dana isporučuju gotovo sve vrste narudžbi.

-Najveća prednost tvrtke Kelava zaokružen je proizvodni ciklus, u kojem pružamo kompletnu uslugu izuzev cinčanja. Sve naše proizvode plastificiramo u vlastitoj liniji za plastifikaciju. Linija za plastifikaciju je velikog kapaciteta te osim vlastite plastifikacije radimo i plastifikaciju za vanjske suradnike. Pritom plastificiramo crni i pocinčani lim te proizvode od aluminija i čelika.

Planiramo širenje i automatizaciju linije te izgradnju bazena za pasivizaciju sirovog aluminija. Prednost plastifikacije ograde je ta što je proizvod dugovječniji i ne dolazi do ljuštenja niti oštećivanja ograda.-

Aluminijske i metalne prozore i vrata plastificiraju u boji po želji naručitelja. U tome se krije najveća prednost. Kupac zahvaljujući plastifikaciji može svoj projekt učiniti posebnim. Mogu se pohvaliti i uspješnom suradnjom sa zadarskim proizvođačima aluminijskih prozora i vrata koji kod njih vrše uslugu plastifikacije, a tu je otvoreno još mnogo prostora za dodatne suradnje.

-Plastifikacija je jako korisna jer se svi postojeći metalni elementi mogu plastificirati, pa se time smanjuje i količina otpada. Možete primjerice postojeću ogradu plastificirati u boji po želji i dobivate sasvim nov izgled vaše okućnice. Bilo koji metalni namještaj iz kućanstva sada možete u našem pogonu učiniti potpuno novim i trajnim proizvodom.-

Plastifikacijom se postiže sloboda pri odabiru boja, ali i trajnosti materijala. Već sada, nekoliko manjih tvrtki koje se bave izradom namještaja, a surađuju s tvrtkom Kelava proizvode neusporedivo ljepše i kvalitetnije proizvode.

Vrlo je malo tvrtki koje se time općenito bave u Hrvatskoj, što znači da našu uslugu zaista mogu iskoristiti svi naručitelji iz svih dijelova Hrvatske.

Nemaju problema ni s pronalaskom kvalitetne domaće radne snage

Naša tvrtka pruža jako dobre uvjete za zaposlenike. Normalan ljudski odnos prema radnicima je ključ uspjeha koji tvrtku Kelava čini i atraktivnim poslodavcem, a krajnji rezultat je kvaliteta naših proizvoda te zadovoljni klijenti.- zaključuje Tomislav Kelava

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Lokalnom proizvodnjom ostvaruju brze rokove i kvalitetu isporuke

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.