Lokalnom proizvodnjom ostvaruju brze rokove i kvalitetu isporuke

O pokretanju vlastitog pogona gdje se proizvode razne ograde, metalni proizvodi te plastificira metal ispričao nam je Tomislav Kelava, direktor tvrtke Kelava d.o.o.
Novoizgrađena proizvodna hala i uredi tvrtke Kelava d.o.o.
  • Foto: Ivan Čorić

Osim što proizvode metalne proizvode, ograde i ogradna vrata, plastificiraju metal, vrše prodaju i montažu Betafence sistema, Kelava d.o.o. isporučuje u brzim rokovima i kvalitetno.

Prije samo 12 godina, tvrtka Kelava je otvorila svoja vrata. Od prvog su dana počeli raditi kao generalni zastupnici za Betafence panelne ograde i ograde u rolama na području Dalmacije, za koje su od početka vršili i montažu.

Potreba za proizvodnjom stupova kojima se pričvršćuju sistemi na zahtjevnijim objektima, za tvrtku Kelava predstavljala je priliku koju će prihvatiti te se samostalno početi baviti i ovim segmentom. Stoga su hrabro i s vizijom ušli u projekt izgradnje nove proizvodne hale. Lijepa je to priča koja danas u zadarsku Murvicu smješta proizvodnju ograda i drugih metalnih proizvoda te plastifikaciju metala.

Kako se ukazala prilika?

-Prilikom naručivanja stupova i ogradnih vrata od drugih dobavljača događala su se kašnjenja, a kao rezultat toga i otkazivanje poslova. Odlučili smo odgovoriti proizvodnjom, koja bi garantirala mnogo brže rokove isporuke uz visoku kvalitetu stupova i ogradnih vrata.-

Na tržištu su ponudili isporuku i montažu najrazličitijih vrsta ograda. Od ljeta 2022. kompletna proizvodnja od varenja, do plastifikacije smjestila se unutar novoizgrađenog objekta u zadarskom predgrađu. U sklopu proizvodne hale nalaze se njihovi uredi te prodajno izložbeni centar, a ostalo je i dovoljno mjesta za širenje poslovanja.

-Betafence ogradni sistemi naša su glavna djelatnost. Do sada smo isključivo radili tipske panelne ograde Betafence, a sada smo proširili poslovanje pa radimo i balkonske ograde, ograde za stepeništa, perforirane metalne ograde i sve vrste ograda po narudžbi. Za iste proizvode radimo po potrebi radioničke 3d nacrte. - objasnio je Tomislav Kelava, direktor tvrtke.

Posluju na području cijele Dalmacije i otoka a prema potrebi i šire

-Trenutno radimo solarni park kod Knina te ogradne sisteme za projekt velikog turističkog naselja na Ugljanu. Neki od završenih projekata su Zračna luka Split, turističko naselje Solaris, LDC Konzum u Dugopolju i slično, a po dogovoru radimo na projektima za Strabag, Kamgrad, Sanit gradnju, Lavčevića-

Uz sve navedeno obiteljske kuće, kuće za najam, stambene zgrade, škole, sportski tereni donose im značajan opseg posla. Isporuke ograde u prosjeku traju dva tjedna, što naravno ovisi i o zahtjevnosti projekta, a unutar mjesec dana isporučuju gotovo sve vrste narudžbi.

-Najveća prednost tvrtke Kelava zaokružen je proizvodni ciklus, u kojem pružamo kompletnu uslugu izuzev cinčanja. Sve naše proizvode plastificiramo u vlastitoj liniji za plastifikaciju. Linija za plastifikaciju je velikog kapaciteta te osim vlastite plastifikacije radimo i plastifikaciju za vanjske suradnike. Pritom plastificiramo crni i pocinčani lim te proizvode od aluminija i čelika.

Planiramo širenje i automatizaciju linije te izgradnju bazena za pasivizaciju sirovog aluminija. Prednost plastifikacije ograde je ta što je proizvod dugovječniji i ne dolazi do ljuštenja niti oštećivanja ograda.-

Aluminijske i metalne prozore i vrata plastificiraju u boji po želji naručitelja. U tome se krije najveća prednost. Kupac zahvaljujući plastifikaciji može svoj projekt učiniti posebnim. Mogu se pohvaliti i uspješnom suradnjom sa zadarskim proizvođačima aluminijskih prozora i vrata koji kod njih vrše uslugu plastifikacije, a tu je otvoreno još mnogo prostora za dodatne suradnje.

-Plastifikacija je jako korisna jer se svi postojeći metalni elementi mogu plastificirati, pa se time smanjuje i količina otpada. Možete primjerice postojeću ogradu plastificirati u boji po želji i dobivate sasvim nov izgled vaše okućnice. Bilo koji metalni namještaj iz kućanstva sada možete u našem pogonu učiniti potpuno novim i trajnim proizvodom.-

Plastifikacijom se postiže sloboda pri odabiru boja, ali i trajnosti materijala. Već sada, nekoliko manjih tvrtki koje se bave izradom namještaja, a surađuju s tvrtkom Kelava proizvode neusporedivo ljepše i kvalitetnije proizvode.

Vrlo je malo tvrtki koje se time općenito bave u Hrvatskoj, što znači da našu uslugu zaista mogu iskoristiti svi naručitelji iz svih dijelova Hrvatske.

Nemaju problema ni s pronalaskom kvalitetne domaće radne snage

Naša tvrtka pruža jako dobre uvjete za zaposlenike. Normalan ljudski odnos prema radnicima je ključ uspjeha koji tvrtku Kelava čini i atraktivnim poslodavcem, a krajnji rezultat je kvaliteta naših proizvoda te zadovoljni klijenti.- zaključuje Tomislav Kelava

 


Fotogalerija

Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Uredi tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Kelava ogradeKelava ogradeKelava ogradeNova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Nova proizvodna hala tvrtke Kelava d.o.o.Domaća radna snaga Tomislav Kelava

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Lokalnom proizvodnjom ostvaruju brze rokove i kvalitetu isporuke
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2023 T&S d.o.o.