SKELIN MONT: Pazimo na svaki detalj kako bi naša stolarija besprijekorno funkcionirala nakon ugradnje

Šibenska tvrtka za proizvodnju i ugradnju PVC i ALU stolarije istaknula se kao kompetentan izvođač radova na luksuznom Maslina Resortu
  • Foto: Kate Sevo

O ljepoti arhitekture i dizajna, promišljenog luksuza koji svojim gostima nudi hotelski kompleks Maslina Resort, naveliko se pisalo pa ste tako nedavno i na našem portalu mogli pročitati inspirativni osvrt kolege Stjepana Mijata Zaninovića  na ovaj skriveni dragulj u uvali Maslinica kraj Starog Grada  na Hvaru. 


Izgradnja jedne ovakve impresivne cjeline, u kojoj je poseban naglasak bio na odabiru kvalitetnih materijala i njihovoj besprijekornoj obradi, ne bi bila moguća bez angažmana kompetentnih izvođača radova. 


Svaki detalj u zgradi hotela i vilama izveli su s preciznošću i maksimalnom posvećenošću detaljima, sukladno očekivanjima arhitektonsko-dizajnerskog tima i francuskih investitora, a na zadovoljstvo svih gostiju. 

 

maslina resort vila
Predivni pogledi iz soba hotela i vila jedan su od najjačih aduta Masline

 

Kako je jedan od glavnih zadataka arhitekata bio sljubiti čitav resort s okolišem, važnu ulogu u tom segmentu imala je tvrtka Skelin Mont  d.o.o. za proizvodnju i ugradnju PVC i ALU stolarije. Zahvaljujući ALU prozorskim sistemima, balkonskim vratima i kliznim stijenkama proizašlim iz njihovog šibenskog  pogona, gosti Maslina Resorta mogu iz svojih hotelskih soba i vila nesmetano uživati u predivnim panoramskim prizorima, osjećaju da je njihov unutarnji prostor stopljen s prirodnim okruženjem. 


O čitavom iskustvu na projektu Maslina razgovarali smo s Ivanom Skelinom, voditeljem odjela aluminija.

Više materijala, kompleksnija montaža

U tvrtki prije svega ističu zadovoljstvo sudjelovanjem u jednom ovako velikom i zahtjevnom projektu, kroz koji su se mogli potvrditi kao kvalitetni proizvođači i izvođači stolarije.


Kao svaki do sada odrađeni projekt u Skelin Mont-u, tako je i ovaj započeo pripremom materijala i izradom stolarije u pogonu, nakon čega je istu bilo potrebno sigurno dostaviti na gradilište i stručno montirati. 

 

skelin mont pogon
Skelin Montov pogon za SCHÜCO proizvode

 

skelin mont pogon

 

Kako bi se unutarnji prostor kompleksa što više otvorio prema okolišu,  staklene površine trebale su biti što veće, visine i do 280 cm, težine i po 200 do 300 kg. Na objektima su ugrađivani različiti sistemi, nova, inovativna  rješenja. Više materijala značilo je i nešto kompleksniju izvedbu montaže.

 

maslina resort vila
Na objektima unutar resorta ugrađivane su različite SCHÜCO serije 

 

maslina resort
Maslina Resort (Foto: Nikola Radovani)

 

„Resortom Maslina ponosimo se ponajviše iz razloga što je to projekt u kojem je rađeno više serija. Trebalo je pozorno pratiti koja pozicija ide, koja serija, kako se treba ugrađivati i kako će se uopće proizvoditi ta serija. Sve se radi prema tehničkom katalogu, doslovno svaki vijak. Profili su trebali biti što tanji tako da stijenka ne skriva pogled. Imate primjere gdje se stijenka pod kutom otvara na desnu i lijevu stranu. 

Niz stvari je bilo poprilično zahtjevno za izvesti, pogotovo strukturalne kutove gdje se staklo preklapa na samo staklo. Na kraju se sve to moralo i silikonirati kako bi bilo kompaktno povezano. Nakon što su se stakla postavila, trebalo je malo namjestiti vrata, prozore, odnosno prilagoditi okove određenoj težini stakla i namjestiti da sve funkcionira. “

 

skelin mont klizna stijenka
Serija SCHÜCO ASE 60 sa strukturalnim kutom u Vili Borovina 

 

SCHÜCO profili ugrađeni na Maslini među najboljima su u svijetu

Njemački brend SCHÜCO, čije profile Skelin Mont koristi u proizvodnji ALU stolarije, na samom je svjetskom vrhu po kvaliteti proizvedenih profila. Brend se može pohvaliti nizom odličja i svojim je inovacijama uvijek ispred konkurencije, ističu u tvrtki. Ovaj poznati njemački brend postao je sinonim za inovativne prozore, vrata i fasadne sustave koji su kombinacija sigurnosti, komfora i dizajna, a uz sve to postavljaju nove standarde na području energetske učinkovitosti.  

 

skelin mont schuco
U proizvodnji ALU stolarije koriste se SCHÜCO profili

 

 

skelin mont alu stolarija
Njemački brend SCHÜCO sinonim je za inovative prozore, vrata i fasadne sustave

 

„Svaki projekt u seriji profila SCHÜCO je zahtjevan jer donosi nešto novo ljudima. Ima dosta rješenja i onda ljudi u svakom projektu traže nešto novo, drukčije od onoga što je netko već napravio. Naravno, neke stvari se ponavljaju, najviše prozorski sistemi i balkonska vrata, dok kod kliznih stijenki uvijek ima nekih drugih rješenja. Tako smo kod hotela Maslina imali situaciju da odvodnja čitave vode ide ispod deckinga kako bi unutarnji i vanjski pod bio u nultoj razini tako da nema nikakve prepreke. Vi kad izlazite iz sobe na terasu ili u vilama iz dnevnog boravka na terasu, doslovno nema prepreke, već se može pregaziti preko praga bez ikakvih problema i poteškoća.“

 

skelin mont ravni prag
Prijelazi iz unutarnjih u vanjske prostore izvedeni su kao ravni prag 

 

U zgradi hotela ugrađivane su klizne stijene serije  SCHÜCO ASS 50 te prozori i balkonska vrata u seriji SCHÜCO AWS/ADS 65

„Serija SCHÜCO ASS 50 znači Aluminium Sliding System, 50mm je širina krila kod kliznih stijenki. Serija SCHÜCO AWS/ADS 65 je Aluminium Window System i Aluminium Door System, pri čemu se 65mm odnosi na širinu štoka prozora i balkonskih vrata“, objašnjava Skelin.

 

maslina skelin mont
U hotelu su ugrađivane serije SCHÜCO ASS 50 i SCHÜCO AWS/ADS 65 

 

 

maslina skelin mont

 

Veća širina profila – manji prolaz topline

„Prednost kompletnog SCHÜCO-vog asortimana pa tako i svih serija koje smo ugradili je toplinska i zvučna izolacija koja je potpomognuta boljim staklima, odnosno staklima koja su kaljena i sigurnosna. Takva stakla najviše se ugrađuju kod velikih elemenata. Postoje koeficijenti koji se dobivaju s određenim profilima. Što je profil bolji, odnosno sadrži bolja izolacijska svojstva, to je manji prolaz vanjskih utjecaja kroz sami element.“

 

maslina klizna stijena
Serija SCHÜCO ASS 50 s otvorivim kutom u Vili Litica

 

maslina resort vila
Još jednam primjer serije ASS 50 u Vili Litica 

 

Osim spomenutih ASS 50 i AWS/ADS 65 serija, u vilama je dodatno ugrađivana, tamo gdje je bilo potrebno, i  SCHÜCO ASE 67 PD te ASE 60 serija s panoramskim pogledom, odnosno Design Line.

„Ako imamo kliznu stijenu serije SCHÜCO ASE 60 koja se sastoji od dva krila, po sredini se nalazi uski, gotovo neprimjetan profil koji nam pruža nesmetan pogled prema van i to je prednost ove serije.“

 

skelin mont klizna stijenka
Serija SCHÜCO ASE 60 Design Line profil u Vili Borovina

 

Strukturalni kutovi, zahtjevni ali efektni

Efekt otvorenog, nesmetanog pogleda vizualno je još izraženiji na primjeru strukturalnih kutova u vilama i hotelu, čija je izvedba bila jedan od najzahtjevnijih elemenata u projektu.

 

maslina strukturalni kut
Primjer strukturalnog kuta u Vili Borovina 

 

„To je poseban kut kod kojeg staklo ide na staklo i zatim se posebno silikonira. To znači da između njih ne postoji profil. Vidi se jedna crna linija u samom kutnom spoju stakla i estetski izgleda elegantno, ali tu nema nikakvog profila.“

Dodajmo da su 12-metarska pivot vrata od Jansena serije JANISOL 60 još jedno izvanredno rješenje isporučeno Maslini iz Skelin Monta. Ovaj upečatljiv element u interijeru hotela specifičan je po načinu otvaranja. Vrata se sastoje od šest krila koja se otvaraju kao harmonika te se otvorena skrivaju među zidovima kako bi se zadržala elegancija prostora.

Pivot vrata Jansen, ugradnja Skelin Mont
Vrata se sastoje od šest krila koja se otvaraju kao harmonika te se otvorena skrivaju među zidovima kako bi se zadržala elegancija prostora, foto: Maslina Resort, Kate Stevo

 

Među prvima u Hrvatskoj u montiranju određenih profila

Osim nabrojanih rješenja primijenjenih na Maslina Resortu, u šest proizvodnih hala Skelin Mont-a nastaju i mnogi drugi proizvodi za standardne, ali i one zahtjevnije, luksuzne objekte razne namjene. 

 

skelin mont pogon
Pogon za SCHÜCO proizvode jedan je od njih ukupno šest u kojima nastaju Skelin Montovi proizvodi

 

Među rješenjima koja se ističu su već spomenuti prijelazi iz unutrašnjih u vanjske prostore koji se izvode kao ravni prag, ali i neke nove serije profila kao što su panoramske klizne stijenke serije SCHÜCO ASE 67 PD, SCHÜCO AS PD 75, SCHÜCO ASS 77 PD.

 

skelin mont klizna stijenka
Primjer panoramske klizne stijenke SCHÜCO ASE 67 PD u Vili Uvala 

 

„Radi se o Panorama Design sistemu koji je najbolji za dobivanje pune staklene površine, iako zapravo imate profil. Za razliku od SCHÜCO ASE 67 PD čije se stijenke otvaraju isključivo ručno, serije SCHÜCO ASS 77 PD i AS PD 75 mogu se otvarati i pomoću motora koji pokreće automatizirani sustav Tiptronic. Kod 75-ice imamo više vrsta: Access Line, gdje se vide tri strane krila, te Design Line i Performance Line, kod kojih se vidi samo srednji profil. 

Design Line je klizni, Performance Line može biti klizni i podizno-klizni sistem te kao takav ima bolja svojstva brtvljenja u odnosu na DL. SCHÜCO AS PD 75 je nova serija koja se tek kreće raditi i mi ćemo biti prvi u Hrvatskoj koji ćemo je ugraditi na jednom objektu u Splitu na Mejama, a bili smo prvi koji su izradili i montirali 77-icu u kutnoj izvedbi na motorni pogon na jednom privatnom objektu u Rogoznici.“

Tu su i fasadni sistemi, tj. staklene fasade i fasadni elementi koje su odrađivali na nekim objektima u Šibeniku, Zadru, Splitu i drugdje. Nadalje, u Skelin Montu se mogu odraditi sve vrste kliznih stijenki koje postoje: SCHÜCO ASE 60 i 80. Isto tako prozorski i balkonski sistemi SCHÜCO AWS/ADS 65 i 75.  

„Sve što je u SCHÜCO-vom asortimanu proizvoda, mi možemo odraditi“, naglašava Skelin.

Motivirani i stručni djelatnici najveća vrijednost Skelin Monta

Neprestana kontrola kvalitete materijala koje koriste, tehnološki precizna izrada, moderne i automatizirane linije za izradu, pristupačne cijene proizvoda, kratki rokovi isporuke i montaže, višegodišnja garancija na proizvode i brojne druge vrijednosti,  razlozi su zašto se kupci iznova vraćaju u Skelin Mont.


Siguran transport materijala na gradilište pokrivaju svojim voznim parkom: kamionima s dizalicom i vakumom, čime je zaposlenicima olakšan utovar stakala velikih dimenzija.

„Jedna od naših prednosti sigurno bi bila pristupačnost. Naše dvije servisne službe dostupne su 24/7.  Poteškoće pokušavamo izbjeći, ali na samom gradilištu to ide nešto teže, netko nešto udari, lupne vratima..., već se tu mehanizam malo poremeti, zato su tu naše servisne službe koje rješavaju sve probleme.“

 

skelin mont uprava
U tijeku je izgradnja nove Upravne zgrade tvrtke Skelin Mont

 

Kao ono najvažnije, Skelin ističe stručnost djelatnika i njihovu motivaciju da svaku izvedbu radova dovedu do savršenstva:

„Imamo pet inženjera, djelatnike koji su prošli određenu obuku za rad s različitim serijama profila, tehničare, montažere koji paze na to da sve funkcionira nakon ugradnje. Tu je i tehnički ured, najviše zaslužan za izračune nosivosti kod velikih težina kliznih stijenki, prozora, vrata..., uglavnom kod serija profila kao što je SCHÜCO. Sve to mi možemo odraditi i uklopiti u našu ponudu potencijalnom kupcu. Pazimo na svaki detalj, ne štedimo na nekim stvarima, uzimamo čak i skuplje kako bi imali potpunu garanciju da će sve besprijekorno funkcionirati nakon što se ugradi na terenu.“


 

Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

SKELIN MONT: Pazimo na svaki detalj kako bi naša stolarija besprijekorno funkcionirala nakon ugradnje

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.