Ugostiteljska oprema kao nositelj dizajna i udobnosti novog kafića Osam grama u Avenue Mallu

Odličan referentni objekt u kojem ćete upoznati kvalitetu, udobnost i estetiku Union Drvo asortimana stolica i ostale ugostiteljske opreme.
  • Foto: Hrvoje Serdar
Osam grama kafić

„Ja sam tu, u ovom novom kafiću“, izgovara na slušalicu mladić za stolom kraj mene, udobno zavaljen u svoju stolicu. Više se bavim proučavanjem njegove stolice, nego ispijanjem Barcaffe Flora espresso kave koja je, usput, izvanrednog punog okusa. Upravo su stolice ono što me dovelo do ovog novootvorenog kafića smještenog u prizemlju Avenue Malla, s desne strane glavnog ulaza. Jednom kad sam zakoračila u prostor Osam grama, shvatila sam da nisu samo stolice te koje me oduševljavaju, već i fotelje, šank, ma cijeli interijer. Svojim profinjenim izgledom, vrhunskom izvedbom, svaki komad namještaja zrači estetikom moderne elegancije koja čitav prostor prožima ugođajem gradske kavane.

Union Drvo pouzdan partner u opremanju

Kroz razgovor s vlasnikom kafića, Sašom Milićem, doznajem da iza uspješnog projekta uređenja stoji suradnja s Union Drvo Adria iz Zagreba i Union Drvo iz Srbije, sestrinskim tvrtkama jednog od vodećih regionalnih brendova za opremanje interijera i eksterijera ugostiteljskih objekata. Ne samo što je prostor svog novog kafića opremio visokokvalitetnim namještajem od drveta iz njihovog asortimana, već mu je projektni tim Union Drva pomogao i u dizajnerskom osmišljavanju finalnog izgleda svakog odabranog proizvoda i to do najsitnijeg detalja.

Osam grama kafić

 

Šank, Unin Drvo u kafiću Osam grama

„Odlučili smo se za Union Drvo, nakon što smo vidjeli neke objekte koje su radili u Beogradu i posjetili njihov izložbeni salon u Family Mallu u Zagrebu. Po svojim dosadašnjim radovima i izvedbama djelovali su nam kao najozbiljniji i najprofesionalniji izvođači u ovoj branši. Na temelju našeg idejnog rješenja, napravili su tehničke nacrte, nakon čega se krenulo u proizvodnju. Čak smo išli u Beograd, kako bi s njihovim dizajnerima dogovorili odabir boja i materijala. Sve ovo što vidite, dovezeno je s pet kamiona, a Union Drvo je montiralo u četiri dana. Izuzetno smo zadovoljni suradnjom. Kao suradnici, odradili su posao visoko profesionalno i u rokovima tako da ćemo s njima nastaviti suradnju i na sljedećem projektu. Uskoro, naime, planiramo otvoriti terasu koja će biti uređena kao i unutarnji dio“, ispričao nam je Saša.

Namještajem po mjeri i odabirom stolica u željenim uzorcima opremljen interijer kafića

Za opremanje interijera odabrano je nekoliko modela custom made modernih stolica iz proizvodnog asortimana Union Drva: stolice Adela, Yoko, Bosa, dok su uz šank postavljene visoke Yoko Bar stolice. Sve redom, rađene su od kvalitetnog materijala – masivnog drveta bukve. U tapeciranju su korišteni elegantni quick clean i vodoodbojni pliš materijali za profesionalnu upotrebu. To znači da su namijenjeni za visokofrekventne prostore, da su izuzetno izdržljivi i otporni na habanje te da imaju sve ateste, odnosno certifikate potrebne u ugostiteljstvu.

Osam grama kafić

Isti sastav, kvaliteta, moderni dizajn i ergonomski savršena konstrukcija krase i fotelje modela Planet, klupe Flute i separee u prostoru kafića Osam grama. Jastuci na separeima istovremeno su toliko udobni i mekani, a opet dovoljno tvrdi, da će na svakog gosta djelovati relaksirajuće, a svi znamo kako nakon dugotrajnog shoppinga uvijek dobro dođe odmoriti noge i opustiti kralježnicu. Kompletan dizajn ovdje je u funkciji opuštanja gosta i njegovog uživanja u pauzi između shoppinga ili u prolazu.

Osam grama kafić

 

Osam grama, kafić, unutarnje uređenje

Iz Union Drvo standardnog ugostiteljskog programa odabrani su stolovi rađeni od kompakt ploča višeslojne strukture papira, impregniranih smolom te izrazito dekorativnog površinskog sloja. Svojom čistoćom linija, lako su se mogli kombinirati s ostalim odabranim komadima namještaja u prostoru.

Personaliziranje konačnog izgleda proizvoda

Posebno atraktivan, ujedno najveći element u unutarnjem uređenju za koji je bilo zaduženo Union Drvo, svojevrsna je nadstrešnica, konstrukcija nalik samostojećoj pergoli, zbog čega na trenutke imate osjećaj kao da ispijate njihovu novu Barcaffe Flora kavu s notama kakaa i tropskih začina vani na otvorenom, a ne u prizemlju trgovačkog centra.

Osam grama kafić

Sastavljena je od medijapan ploča od američkog oraha i nadsvođuje dio prostora za sjedenje sa separeima. Osim fronti na ovoj konstrukciji, pločama masiva i medijapana obložen je i šank te njemu pripadajuće police. U dogovoru s arhitektom i investitorom, u pojedinim dijelovima medijapan je obojan u određenu RAL boju, dok je u drugim slučajevima ostavljen u orginalnoj varijanti američkog oraha. Ovo je samo jedan od primjera koji pokazuje kako Union Drvo svakom svom klijentu pruža mogućnost personaliziranja konačnog izgleda odabranog proizvoda. U ovom slučaju, to je bila mogućnost investitora da se poigra s bojama, kako bi dobio jedinstven proizvod koji se beskompromisno uklapa u prostor koji uređuje.

Osam grama kafić

 

Estetika namještaja naglašena ugodnim osvjetljenjem

Odabrana rasvjetna rješenja iz NOX-a također pridonose privlačnosti interijera kafića te savršeno funkcioniraju s namještajem u zagasitim nijansama zelene, bež i smeđe boje. Svojim rasporedom i jačinom svjetlosti unose u prostor dodatnu toplinu i ugodu, što posebno dolazi do izražaja u večernjim satima. Estetski lijep i dekorativan izgled masiva i medijapana naglašen je na policama iznad šanka kreativnim osvjetljenjem u obliku LED traka ili, na nadstrešnici, visećim lusterima.

Osam grama kafić

Ogledala s brončanim okvirom dekorativni su detalj iz Union Drvo ponude sitnog inventara, a koji se također sjajno uklopio u interijer kafića Osam grama.

Uređenje kojim Osam grama odskače od većine objekata slične namjene

Reakcije gostiju na ugostiteljsku ponudu i uređenje su iznimne i odlične, kaže Milić, a posebno su konobari zadovoljni funkcionalnošću prostora. Primijetili smo kako u shopping centrima često izostaju ugostiteljski objekti koji će nas privući ne samo svojom izgledom, već i opuštenom atmosferom. Dizajnom interijera kafića Osam grama zadovoljen je i taj kriterij. Ovo je prostor dobrodošlice za sve uzraste, sve generacije koje u kafiću Osam grama mogu uživati u osjećaju kao da su se izdvojili i na trenutak napustili buku i gužvu shopping centra. Ambijentalnom ugođaju pridonosi specijalno osmišljeno ozvučenje, koje stvara zvučnu barijeru od buke shopping centra, a glasnoća zvuka je dovoljna da možete ugodno razgovarati. Istovremeno u pušačkom je dijelu postavljena toliko snažna ventilacija da i ne osjetite dim cigarete. Ukratko, ugostiteljski je to objekt o kojem će se tek pričati.

Osam grama kafić

Više od svega, projekt uređenja interijera kafića Osam grama dokaz je koliko je bitna suradnja onoga tko oprema prostor i onoga tko prodaje materijale, uključujući i stručnu podršku prilikom projektiranja i dizajniranja ugostiteljskog interijera.

„Ovaj projekt egzaktno predstavlja ono čemu Union Drvo kao tvrtka teži. Vrhunska kvaliteta, maksimalna udobnost, funkcionalnost.., sve to spojeno je u jednom ovakvom projektu. Prepoznatljivost je jedna od odlika Union Drva, a u ovom konkretnom slučaju jasno je vidljiv odmak od uređenja standardnih lokala. Time su vlasnik kafića kao investitor i Union Drvo kao izvođač ponudili gostima Osam grama jedno novo, drukčije mjesto za opuštanje i druženje.

Osam grama kafić

U nizu realiziranih projekata u Hrvatskoj, Union Drvo pridodao je na svoju referentnu listu još jedan kojim potvrđuje epitet lidera na tržištu regije“, komentira Matija Marcel Vučetić, direktor Union Drva Adria.

U izložbenom salonu kupac je sam svoj arhitekt

Osim uspješno realiziranih projekata, a s obzirom na velik interes ugostitelja u Hrvatskoj, sjajan dokaz prisutnosti brenda je i njihov izložbeni salon u zagrebačkom Family Mallu na adresi Velimira Škorpika 11, prvi maloprodajni dućan Union Drva Adria na ovim prostorima. Salon je dizajniran od strane internog arhitektonsko-dizajnerskog tima kako bi, osim skladne i reprezentativne uređenosti, kupcima ponudio mogućnost isprobavanja i personaliziranja odabranih proizvoda, većinom namještaja od različitih vrsta kvalitetnog masivnog drveta i medijapana - oraha, hrasta,bukve, jasena. Tako na gotovo 1000 m2 izložbenog prostora kupac može razgledati i isprobati udobnost različitih modela stolica, fotelja, sofa, upoznati se s ponudom kvalitetnih stolova i drugih vrsta namještaja za opremanje interijera i eksterijera te personalizirati odabrani komad kroz impresivan izbor materijala, šavova i raznih oblika završne obrade.

Osam grama kafić

 

Osam grama, klupa za ugostiteljstvo Union Drvo

„Na većini tih proizvoda investitor, arhitekt, dizajner bira sve do najsitnijih detalja: od boje drveta i tapecirunga, štepova, šavova, znači sve ono što može biti na stolici ili stolu kao nekakva završna obrada. Jedna stolica može biti u nebrojeno različitih boja, različitih štepova, šavova, čega god, tako da kupac praktički dobiva, ajmo reći, unikatni, custom made proizvod i to je naša najveća prednost. Svaki kupac u našem salonu praktički može biti svoj mali arhitekt, poigrati se s bojama i ostalim navedenim detaljima. U svemu tome neizostavna je podrška našeg educiranog prodajnog osoblja koje će svakom kupcu pomoći sa sugestijama što se tiče završnih obrada i određenih detalja na proizvodu. Osim toga upravo kod nas možete zatražiti i kompletnu uslugu dizajna ugostiteljskog interijera.“, ističe Vučetić.

 

Članak nastao u suradnji Nataše Rožić Mikolašević i Andrijane Jurin


 

Fotogalerija

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Ugostiteljska oprema kao nositelj dizajna i udobnosti novog kafića Osam grama u Avenue Mallu

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.