Dizajnerski interijer Pivkan puba oduševljava ponudom i ugođajem

Zahvaljujući pomno osmišljenom dizajnu interijera kvartovski kafić Pivkan širi svoju zajednicu gostiju i ostvaruje zamišljenu ideju mjesta gdje su svi dobrodošli na opušteno druženje
  • Foto: Luka Barković

Lucija Mijić i Vana Haklička, diplomirane arhitektice iz splitskog MH studija po drugi put su dobile priliku da urede interijer Pivkana, kvartovskog kafića u Splitu. Prva suradnja realizirana je prije otprilike 4 godine, ali u dosta manjem prostru pa je zbog velikog interesa donesena odluka o uređenju većeg prostora.

-Ujutro je forte kava, no ima i svježih prešanih sokova i slično. U popodnevnim i večernjim satima može se, primjerice, popiti i dobar single malt whiskey te naravno pivo. Nudi se nešto domaćih crafotva, nešto stranih, a za goste koji nisu vični isprobavanju nađe se i nešto klasike. Dakle, za svakoga po nešto što se tiče i kratkih pića i piva. Takav koncept prenesen je i u uređenje interijera sa željom da se stvori prostor u kojem se svi osjećaju dobrodošlo, ispričao nam je Antonio, vlasnik Pivkana.

Dizajn interijera u rukama struke za postizanje upečatljive priče

„Novi” Pivkan se smjestio u splitskom kvartu Trstenik, na adresi Šoltanska 10 u novijim zgradama sa dosta poslovnih prostora.

-Angažiranjem stručnjaka za dizajn interijera jednostavno se dobiva bolji efekt. Sam ne bi uspio osmisliti i urediti prostor do te razine kvalitete, sa toliko detalja i takvom pričom. Osim toga iza ove suradnje stoji i dugogodišnje prijateljstvo. Znam kako Lucija i Vana rade i kako se maksimalno daju u svaki projekt. Odradile su stvarno odličan posao, a uvjeren sam da bi ga jednako dobro odradile i da se ne poznajemo. Doslovno „guštaju” u tome što rade i to se baš vidi, ne skriva svoje oduševljenje investitor Antonio.

MH studio iz Splita iza kojeg stoje dvije diplomirane arhitektice osim dizajnom interijera bavi se i projektiranjem. Arhitektice Mijić i Haklička kažu da je jako bitno da između investitora i arhitekta postoji uzajamno povjerenje i podrška. Svaki investitor ima neke svoje početne želje koje tada arhitekt treba ukomponirati u svoj ukus te prenijeti sve skupa na papir i sami dizajn interijera. Takve suradnje rezultiraju jako ugodnim i estetskim prostorima koji jednako dobro služe i klijentima (u ovom slučaju gostima) i vlasnicima jer su funkcionalni i omogućuju lakši rad.

Ideja je bila zadržati reputaciju koju je Pivkan već imao na staroj lokaciji, a to je „pivo u kvartu”, a s druge strane unijeti osvježenje i nove mogućnosti obzirom na novi prostor.

Obzirom na dugogodišnju suradnju, ali i osobno poznanstvo povjerenje je bilo prisutno od samog početka stoga su imale dosta kreativne slobode, kažu arhitektice.

Jedna od želja koju je imao investitor bila je cigla i rustika, no budući da se prostor nalazi u novijoj zgradi u blizini fakulteta i poslovnih prostora i da je trebao gostima ponuditi nešto novo i drugačije osmišljen je zanimljiv kompromis.

Izložena cigla postavljena je na jedan dio zida, ali je prefarbana u smirujuću svijetlo plavu nijansu, odakle su se krenule nizati ideje za uređenje ostatka prostora.

-Zamišljen je moderan prostor, kojim ne prevladava u potpunosti industrijski stil, a nije ni klasična pivnica, prostor koji je negdje na tankoj granici između luksuza i nečeg gdje se svi osjećaju dobrodošlo i konačno prostor koji poziva na opušteno i ugodno druženje, ispričala nam je arhitektica Lucija

Pivkanovo novo ruho s jedne strane ostavlja dojam jednostavnosti i prozračnosti, a s druge pak impresionira raznim teksturama, detaljima i vizualno upečatljivim rješenjima.

Kreativne teksture na podu i zidovima dodatno naglašene rasvjetom

Na pod je postavljena keramika različitih formata koja vizualno odvaja zone sjedenja.

Crna keramika visokog sjaja krasi poleđinu velike zidne police, a obasjana led rasvjetom postiže efekt mokrog zida.

Osim „mokrom” keramikom arhitektice su se dosta igrale teksturama na zidovima i stropu. Zidovi su obrađeni završnom dekorativnom masom kojom je postignut izgled prirodnog betona, no najupečatljiviji detalj je crtež Maradone kojeg je naslikala splitska umjetnica Ana Maria Delalle.

Strop je izveden u industrijskom stilu sa vidljivim instalacijama struje te ventilacijskim cijevima. Sam industrijski stil nije bio glavna zamisao, cijevi su ostale izložene s ciljem dobivanja visine prostora i lakoće izvedbe te povezivanja čitavog prostora svijetloplavom nijansom i zanimljivom izvedbom rasvjete. Visina prostora omogućila je spuštanje okruglih bijelih visilica čime se lijepo istaknuo prostor šanka, a kao balans poslužili su crni šinski reflektori. Na ovaj način kreirana je živopisna mješavina stilova. Rasvjetu su projektirale arhitektice uz stručne izračune i savjete tvrtke Smart and Simply iz Samobora.

Dizajn kupaonice predstavlja potpuni obrat u odnosu na ostatak interijera. Postavljene su terrazzo pločice intenzivne nijanse u kombinaciji sa crnom sanitarijom te ogledalom nepravilnog oblika.

Dizajn koji "ljubi finije stvari"

Pivkan je nedavno ugostio i svoju prvu izložbu fotografija. Podupiremo umjetnike koji žele izložiti svoj rad, nama to daje dodatan sadržaj, a gosti su jako dobro reagirali. Priča lokala je takva, odnosno njih dvije su to tako napravile da ovaj prostor baš ljubi takve finije stvari koje se odlično uklapaju u ambijent, ispričao nam je vlasnik i dodao kako se veseli takvom sadržaju u budućnosti.

Pored toga Pivkan postaje i mjesto gdje se, zahvaljujući privlačnom dizajnu, uz neizbježnu kavicu održavaju neformalniji poslovni sastanci ili se dolazi po dalmatinski „na marendu”.

U svibnju će primjerice ugostiti Smash Homebrewing Competition, dvodnevno natjecanje craft piva gdje će biti prilike za isprobati homemade pivo iz raznih zemalja, kao i domaće.

Vidimo kako zahvaljujući pomno osmišljenom dizajnu Pivkan širi svoju zajednicu gostiju i ostvaruje glavnu ideju mjesta gdje su svi dobrodošli na ugodno i opušteno druženje.

Namještaj većinom projektiran i izrađen po mjeri

Police u lokalu izrađene su po mjeri od kombinacije iverala različitih dekora, furnira i crne. Šank također, a uz furnir korišten je kamen za gornju plohu te letvice od masiva hrasta za dekoraciju vanjskog djela.

Uz bar smještene su efektne baršunaste maslinasto zelene barske sjedalice tvrtke Itaglio interijeri. Ako poželite praviti društvo Maradoni sjest ćete na dugačku zelenu zidnu klupu ukrašenu crnim jastucima za udobnost koja je prema nacrtima M&H Studija proizašla iz radionice tvrtke Sedile iz Sinja.

MH Studio pokreće vlastitu kolekciju dizajnerskog namještaja

Osim izvrsnim idejama za uređenje, arhitektice su prostor obogatile i vlastitom kolekcijom namještaja. Naime barske sjedalice zanimljivog dizajna, dio su vlastite linije namještaja koju bi arhitektice na tržište trebale lansirati do kraja godine.

-Većina naših interijera je takva, pokušavamo za svaki interijer projektirati namještaj, ne uzimati već gotove proizvode. To nam daje puno više slobode i ideje za nove proizvode, primjerice kada vidimo da na tržištu nema nečeg što nama odgovara. Nije svaki komad namještaja koji projektiramo za kolekciju namještaja, ali neke najdraže dizajne i hit komade namještaja odlučile smo učiniti dostupnima u obliku kolekcije, ispričala nam je arhitektica Lucija.

Uz barske sjedalice u ponudi će biti i stolić za dnevni boravak, pomoćni stolić koji možete smjestiti u svaku prostoriju, a može preuzeti ulogu noćnog ormarića te blagovaonski stol. Namještaj će biti dostupan za izradu po narudžbi i sve će biti ručni rad.

Poseban ugođaj u prostoru

Iz starog Pivkana preneseni su gramofon i gramofonske ploče, koje doprinose retro šarmu i suprotnost su modernom uređenju lokala.

-Ja imam tu strast i volim puštati vinile pa sam kupio gramofon. Često u jutarnjim satima uštekam gramofon i pustim da se vrti muzika 70-tih ili 80-tih, Led Zeppelin, The Doors, Mišo Kovač, Splitski festival '78... To pucketanje radi jedan poseban ambijent, to su sve sitnice i detalji u kojima gosti mogu uživati, ispričao nam je vlasnik Pivkana.

Retro tema vješto je ukomponirana u moderno okruženje crtežom Maradone i neonskim natpisom Pivkan.

-Zgodno je i to što se i plava boja može povezati s Maradonom, odnosno klubom za koji je igrao pa se sve sve odlično povezalo u jednu priču, ispričale su nam arhitektice.

-U tom crtežu svi posebno uživaju, slikaju se, snimaju se filmići, nadovezao se vlasnik Antonio.

 

 

#Oznake

 

Materijali (tekstovi, fotografije, grafike i ostalo) na web stranicama egradnja.hr zaštićeno su intelektualno vlasništvo tvrtke T&S d.o.o. Zadar ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ako želite naše materijale koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite i rado ćemo vam izaći u susret.

 

Dizajnerski interijer Pivkan puba oduševljava ponudom i ugođajem

×
Podržite Naš Sadržaj
Jedinstvenim autorskim sadržajem približavamo vam priče o uspješnim projektima gradnje i uređenja objekata. Iza svake naše objave stoji dug proces prikupljanja informacija i uređivanja sadržaja, kojim vam želimo pružiti što više kvalitetnih objava uz ugodno iskustvo čitanja i profesionalne fotografije.
 
Ako vam se sviđa naš sadržaj i želite nas podržati kako bismo kreirali još više kvalitetnih priča za vaš užitak čitanja, podržite nas jednokratnom uplatom u željenom iznosu.
Podaci za popunjavanje virmana su sljedeći:
Broj računa: HR2524020061100040300
Poziv na broj: 00-100
 
Ako nas u ovom trenutku niste u mogućnosti podržati uplatom, podijelite link objave na vašim društvenim mrežama i nastavite čitati i pratiti stranice portala egradnja.hr
© 2024 T&S d.o.o.